Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg tar alla platser i landslaget.

Flygarna lyfter mot nya höjder.

Annons
Kosma Huber och Per Findahl, Norbergs Flygklubb.

Norbergs Flygklubb kan summera ett fantastiskt bra tävlingsår för klubbens friflygare. Stora uppdragen i år har varit VM, som avgjordes i Mongoliet, samt världscupen. Under VM i Mongoliet flög Per Findahl mycket bra i klass F1A och slutade på femte plats.

I världscupen, som avslutades med tävlingar i Israel den gångna helgen, har klubben haft med tre flygare i den absoluta toppen under året, ytterligare några flygare är med på den totala listan.

Per Findahl lyckades bäst med en andra plats i totala världscupen i klass F1A. Per har tagit poäng i 14 av de 15 tävlingar han flugit. När det gäller pallplaceringar för Per totalt har det blivit fyra guld, fyra silver och två brons. Poängen som låg till grund för Pers andraplats togs genom en seger i Norge i mars, en seger i Salonta, Rumänien i maj, två segrar i Sverige i juni-juli. Per fick totalt ihop 214 poäng. Världscupsegrare blev Roland Koglot, Slovenien, med 220 poäng och bronsplatsen togs hem av Jama Danier, Kanada, med 201 poäng.

Kosma Huber slutade på totalt nionde plats i klass F1A. Kosmas poäng togs genom en seger i Finland, en seger i Kroatien, en tredjeplats i Finland och en femteplats i Rumänien.

Robert Hellgren slutade på 47:e plats med 87 poäng. Robert tog sina poäng genom en andraplats och en nionde plats i Finland samt en tolfte och en 16:e plats i Sverige.

Oskar Findahl slutade på 128 plats med 47 poäng, Oskar tog sina poäng genom en åttondeplats och en 22:a plats i Mongoliet samt en nionde plats i Sverige.

Bror Eimar slutade på totalt sjunde plats i klass F1B med 184 poäng. Bror tog sina poäng genom en seger i Sverige, en seger i Finland, en andraplats i Finland samt en andraplats i Norge. Vinnare i världscupen blev Alexander Andriukov, USA, med 214 poäng, silver till Bernd Silz, Tyskland med 200 poäng och bronsplatsen till Adam Krawiec, Polen med 192 poäng.

Eftersom totalen i världscupen ligger som grund till landslagsuttagning för 2016 är hela laget i klass F1A, som ska representera Sverige vid EM i Serbien, från Norbergs Flygklubb. Det är Per Findahl, Kosma Huber och Robert Hellgren som är Sveriges lag 2016. Även Bror Eimar är naturligtvis med i laget i klass F1B.

Robert Westerlund tog en total 21:a plats i juniorernas världscup i klass F1A med 91 poäng, Robert vann en tävling i Finland och slutade på andra plats på en tävling i Finland.

Norbergs flygklubb har haft tävlande med i totalt 17 världscuptävlingar under året.

Länder som Norbergs Flygklubb tävlat i under året är; USA, Finland, Norge, Sverige, Mongoliet, Rumänien, Kroatien och Makedonien. Klubbens totala medaljskörd i deltävlingar i världscupen blev, nio guld, åtta silver och fyra brons.

Mer läsning

Annons