Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg tar för sig på mattan

” Det har varit ett roligt år för oss."

Annons
Norbergs BK har växt rejält på kort tid. I söndags arrangerande klubben sin första tävling och då fanns bland andra Gustav Parling i rött med på mattan.

För ett år sedan gjorde brottarklubben i Norberg en nystart efter nedläggningen 1981.

På söndagen arrangerade klubben sin första tävling. Jimmy Johansson, en av de drivande i föreningen, säger att klubben fått väldig fart på sin verksamhet. Under helgens tävling avverkades hela 63 matcher.

Det lyste glädje bland brottarungdomarna, för det tävlades hela tiden med ett leende. Helgens tävling var en introduktionstävling. En av totalt åtta med fyra på våren och fyra på hösten. Här är inte resultatet det viktigaste utan man brottas för att lära och känna på att tävla. I de flesta matcherna visade deltagarna riktigt kämpaanda.

Varför har Norberg lyckats

så bra med sin brottningssatsning?

Jimmy Johansson, en av de drivande i klubben svarar så här:

– Det här är helt otroligt, för på den här korta tiden har vi fått hela 120 medlemmar. Av dessa är det 80 som tränar regelbundet. Vår målsättning är att våra ungdomar ska lära sig sporten från grunden.

– Därför är vi inte resultatinriktade utan ser mer till prestationen i matcherna. En annan orsak till att vi lyckats så bra är att vi har så många ledare. Till detta har vi också föräldrargrupper som stöttar oss, vilket gör att inte ett fåtal behöver göra allt.

I och med att klubben har tillgång till nio ledare, kan tjejer och killar träna var för sig.

– Jag tror att detta bidragit till att fler vågat komma och prova på brottningen. Sedan har de tyckt att det varit kul och fler har blivit intresserade och kommit med, säger Johansson.

Hur många av era brottare var med i tävlingen?

– Vi hade 38 brottare med. Det har verkligen varit ett roligt år för oss. Vi har varit bästa klubb under två tävlingar redan. Detta trots att vi bara hållit på i ett år det skall egentligen inte gå.

– Nästa helg åker vi med ett gäng till Mälarcupen i Västerås, en riktig stor tävling.

Gustav Lindeman, i rött, var en av 38 brottare från Norberg som var med i söndagens tävling.
Norbergs BK har flera tjejer som är aktiva på mattan. Bland andra Althea Höglund, i rött, och Ada Johansson.
Annons