Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norbergstjejer fick landslagschans

Mött tufft motstånd i European junior cycling tour

Annons

Fem svenska juniortjejer blev uttagna av Svenska cykelförbundet att åka på European junior cycling tour Assen i Holland. Tre av dessa tjejer var Norbergscyklisterna Cecilia Czarnecki, Johanna Sömskar och Clara Lundmark. Detta visar vilken klass Norbergs CK har på sina tävlingscyklister.

Tävlingarna pågick i fem dagar och det var mycket tufft för tjejerna. Att tävla i fem dagar i sträck är inget ovanligt för tjejerna men farten och attityden är betydligt högre och tuffare i Holland, så också startfälten.

Tävlingsbanorna i Holland är mycket platt men underlaget var desto värre. Stora kullerstenar och traktorvägar förekom också. Detta i kombination med regn gjorde det ännu svårare.

Veckan flöt på bra, inga cykelhaverier eller avåkningar. Sista etappen som var i fredags blev något rörig med flera krascher, vilket resulterade i stopp för cyklisterna.

Både Clara och Johanna strulade till det för sig men båda var ändå med i första klungan i mål. Cissi som egentligen tävlar i triathlon hade det också kämpigt men fixade ändå veckan mycket bra.

I Holland blir man avplockad om man hamnar för långt efter huvudklungan. Något som inte görs i Sverige och hände Cissi vid ett par tillfällen.

Kanonresultat fick både Johanna och Clara vid olika tillfällen. Claras bästa placering blev en femte plats på tempo. Johannas bästa placering blev också en femte placering i Kriterium, ett längre GP-lopp.

Clara Lundmark:

Tjejernas placeringar under veckan:29, 27, 22, 5, 23, 15. Totalt 15

Johanna Sömskar: 30, 23, 20, 19, 5, 16. Totalt 18

Cecilia Czarnecki: 36, 56, 63, 28, 64, 50. Totalt 55

Läs mer om tävlingen här

Mer läsning

Annons