Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordmark nobbar FAIK

Fagersta AIK vill ha hans autograf på ett kontrakt till den kommande säsongen. Men i stället har nu Oliver Nordmark skrivit på för division 1-klubben IFK Arboga.– Division 1 har alltid varit målet, säger han.

Annons
Oliver Nordmark har skrivit på för IFK Arboga i division 1.

Fagerstasonen Oliver Nordmark flyttade hem från Luleå och klubbens J20-lag våras. Då hade han ingen ny klubbadress klar, och FAIK visade direkt sitt intresse. Men när FP träffade honom var han noga med att poängtera att han siktade mot division 1.

Och där är han nu. I lördags skrev han på för IFK Arboga, som i höst spelar i division 1.

– Jag tror att det kan bli en bra säsong. De har fått bra spelare också, så det är positivt.

Hur mycket vet du om laget och spelarna?– Inte så jättemycket. Men de har värvat några som har spelat i allsvenskan och elitserien (numera SSL). De har rutin.

Nordmark valde i slutändan mellan Arboga och en annan klubb. Och till slut föll valet på Arboga. Klubben hjälpte även till med arbete åt honom.

– Helst vill jag spela i en division 1-klubb. Division 1 har alltid varit målet.

Var FAIK ett hett alternativ när du letade klubb?– Inte så jättemycket. Men det skulle så klart ha varit kul att spela i FAIK, säger 20-åringen.

Från FAIK sida grämer man sig dock inte att Nordmark inte valde sin moderklubb. Sportchefen Stefan Persson träffade själv Nordmark i helgen och lyckönskade honom.

– Jag träffade honom och sträckte fram handen. Vi får räkna med, även om vi tycker själva att vi gör en satsning, att våra ungdomar vill ut i Sverige och röra på sig. Nu fick han möjlighet att testa division 1-hockey. Det är inga hard feelings, tvärtom. Det är bra att han tar sig ut och skaffar sig erfarenhet. Förhoppningsvis kommer han att trivas bra i Arboga, säger Persson och tillägger:

– Vi har en stark trupp även om vi hade velat ha Oliver.

Mer läsning

Annons