Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordström vill chocka topplagen

Uppsalalaget Sirius tippas ligga i bottenskiktet av elitserien. Men Klas Nordström, som gör sin första ”riktiga” säsong med laget, tror att hans lag kan nå hela vägen till slutspel.
– Vi bygger något stort.

Annons
Klas Nordström siktar på att knipa en slutspelsplats med Sirius.

Efter att av oklara anledningar blivit bänkad i Hammarby valde Klas Nordström i slutet av november förra året att bli utlånad till Sirius. Där kom in han in i laget och blev en starkt bidragande orsak till att Sirius till slut höll sig kvar i elitserien.

Nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med klubben från bandystaden Uppsala och hoppas att hans lag ska kunna överraska i år.

– Vi bygger ett annat spel än vad Sirius har haft tidigare. Det är mer fart nu. Tidigare byggde vi spelat mycket kring Andreas Eskhult, men när inte han spelar längre blir det ett annorlunda spel, säger Klas Nordström, och tillägger:

– Det är svårt att säga hur vi står oss. Men vi bygger något stort just nu. Många har dålig koll på oss. De tror att vi har tappat mycket. Men får vi till det som vi har slipat på kommer det bli bättre än vad folk tror.

Har ni pratat om något mål med säsongen?– Vi vill få ihop det till något riktigt bra. Vi siktar på den sista slutspelsplatsen.

Det blir förmodligen där Sirius får kämpa. I botten mot framför allt kanske Broberg, Ljusdal, Kalix och Gais. Men om Nordströms målproduktion från försäsongen håller i sig bådar det gott för Sirius.

– Jag vill alltid bli effektivare. Jag får någon chans per match och då gäller det att sätta dit bollen.

Hur har försäsongen varit för lagets del?– Vi har varit väldigt sökande i vad vi ska göra. Men nu är det tydligare hur vi ska spela i alla fall.

Har du en annorlunda roll i Sirius än i Hammarby?– Nej, det är en ganska snarlik roll. Men här får jag ta mera plats. Allt handlar om vad tränaren ger mig. För mig handlar det om att få förtroende på isen.

Fredagen 25 oktober har Sirius och Klas Nordström premiär hemma på den anrika bandyarenan Studenternas. Och motståndet är inte vilket som helst. Det är Hammarby som kommer på besök.

– Det är klart att det är speciellt. Jag har flera kompisar i laget som jag har spelat med. Så det blir extra kul.

Hammarby kommer med största sannolikhet att fightas i toppen av elitserien den här säsongen. Sirius får å andra sidan slåss för en möjlig slutspelsplats. Men trots det ser inte Nordström det som bittert att det till slut blev en flytt till Sirius efter bänkvärmandet i Hammarby.

– Nej, inte nu i efterhand. Självklart vill jag visa vad jag går för. Men här har jag fått en stor roll och det har givit mig mycket. Jag vill göra det jäkligt bra här.

Annons