Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det riktigt nära för Södra

”Men vi kan inte ta ut något i förskott”.

Annons

Fagersta Södra var starkast i lördagens derby mot Skinnskattebergs SK på Onsjövallen. Södra vann med 3–0 och befäste serieledningen.

Men när samtidigt IFK Västerås besegrade Bosnisk SK med 2–1 finns det en teoretisk möjlighet att Södra ska bli blåst på seriesegern.

Därför blev det inget riktigt firande efter slutsignalen i derbyt. Måste ha varit en lite konstig känsla för spelarna.

– Vi kan inte ta ut något i förskott, säger tvåmålsskytten William Klasén.

Allt avgörs nu den 1 oktober på Solid Park Arena när IFK och Södra möts. För att passera Södra måste Västeråslaget ta in 15 mål. Det vill säga vinna med 8–0 ...

Efter en mållös första halvlek öppnade Klasén målskyttet direkt i efter pausen. Följde upp det med 2–0 och så var matchen mer eller mindre vunnen för Södra.

Första 45 minuter av derbyt bjöd på mer kamp än skönspel. Södra började bäst. Joakim Larsson hade en bra frispark. Emil Zoltek och William Klasén hade fräsande skott som SSK-målvakten Alexander Ylitalo räddade säkert.

– Vi gjorde ingen bra första halvlek. Jag tror det var rätt nervöst. Men så hade vi ett bra snack i pausen, säger Klasén.

– Snack? Det var nog mest en monolog, säger Södratränaren Nicklas Blomqvist som förstås inte var nöjd med första 45 minuter.

Andra halvlek fick en bra öppning för Södra. Ett långt inkast från Joakim Larsson på vänsterkanten nådde William Klasén. Klasén sprintade ifrån sin bevakning och slog behärskat in 1–0.

– Smart av ”Jocke” (Larsson) att kasta på djupet. Jag tycker att vi tog över matchen i andra.

– Och nu har vi nog avgjort serien. Men som sagt. Vi kan inte ta ut något i förskott.

1–0 följdes snabbt av 2–0 och på nytt var det Klasén som hittade rätt.

Storpubliken, 435 personer, fick se Södra tämligen enkelt spela av matchen. Och öka på målskillnaden när Theo Hellgren tryckte in trea efter snyggt förarbetet av Artur Poghosyan.

Om en vecka får Södra fira på riktigt. För inte kan väl ett lag som släppt under ett mål i snitt per match helt plötsligt förlora med 0–8? Och då kommer både champagne och FP:s speciallöpsedlar fram ...

Mål:

Fagersta Södra–Skinnskattebergs SK 3–0 (0–0)1–0 (48) William Klasén, 2–0 (60) William Klasén, 3–0 (80) Theo Hellgren.

Publik: 435

Läs mer: Serieettan fick beröm efter derbyt

Läs mer: Spelprogram och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons