Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Per-Ols favoriter

Favoritskapet är stort när Per-Ols damer ska spela premiär. Och tränaren Pasi Leinonen menar att laget har vuxit rejält till i år. Framför allt när det gäller attityden.

Annons
Per-Ols kommer med ett stort favoritskap till Köping.

Per-Ols har imponerat på försäsongen. Laget har spelat fyra matcher och vunnit tre. Dessutom har motståndet varit starkt. Leinonens spelare har slagit AIK, Hedemora och KAIS Mora. Därför är förväntningarna höga inför helgens premiär mot IBK Köping.

– Vi är mentalt jättebra förberedda, säger tränaren Pasi Leinonen.

Under söndagen åker som sagt Per-Ols till Köping. När lagen möttes i fjol vann Per-Ols båda fighterna. Hemma med 9–2 och borta med 7–4. Favoritskapet i matchen verkar glasklart.

– Gör vi det som vi har pratat om i teorin finns det ingen anledning att ställa upp i några skyttegravar för att försvara målet.

Är ni favoriter mot Köping?– Ja, det är vi. Det är en match vi under normala förutsättningar ska vinna.

Två viktiga spelare har lämnat Per-Ols till säsongen. Centern Alva Arnqvist har flyttat till Mora och målvakten Lovisa Hedin till Umeå. Men Leinonen menar att laget i alla fall är riktigt starkt i år.

– Framför allt har tjejerna höjt nivån när det gäller inställning och attityd. De kliver in på planen med ett bättre självförtroende.

Men det är inte bara i huvudet spelarna har blivit bättre. Även på planen, enligt Leinonen.

– Vi har gjort lite förändringar i både anfallet och försvaret. Vi får längre anfall nu och vi nöjer oss inte med att ta ett avslut och sedan avbryta om de får bollen. Nu kliver vi upp och lägger en hög press med hela laget.

– I egen zon är det betydligt tätare och vi har ett bättre positionsspel och ett aggressivare försvarsspel. Vi har bara släppt in sju mål på fyra matcher. Så visst, det ser bättre ut nu.

Mer läsning

Annons