Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Smalsjö bäst i Sverige

Enduroföraren Emmily Smalsjö, från Fagersta, kan nu titulera sig bäst i Sverige. På de två första deltävlingarna av Stora SM/Ladies Cup tog hon två raka segrar i helgen.

Annons
Emmily Smalsjö tog dubbla segrar i helgen.

Den första deltävlingen i Uddevalla beskrivs av Smalsjö som den ”tuffaste någonsin”. Mer än hälften av männen bröt, och endast två av nio damer tog sig i mål.

– De hade dragit banan så att det var jättesvårt att köra. Det var berg, stenhällar och jättedjupa kärr. Sedan kom det ett hällregn på fredagen så att blev halt som fan. Det var riktigt svårt, säger Smalsjö.

Men de svåra omständigheterna sporrade bara Smalsjö. Hon tog sig upp överallt och

skapade sig hela tiden ett längre och längre avstånd till konkurrenterna. Väl i mål var hon hela 50 minuter före tvåan.

– Det var helt sjuka marginaler. Jag vet inte om någon enduroförare har vunnit med så mycket någon gång. Det är kul att jag gjorde det första gången jag vann en SM-tävling.

I den andra deltävlingen hade banan dragits om efter protester från flera förare. Det gjorde att Smalsjö ”bara” vann med sju minuters marginal i dag.

– Det här är jättestort. Det är det jag har satsat på, att bli bäst i Sverige. Nu ligger jag väldigt bra till inför de andra deltävlingarna, säger Smalsjö.

Förutom succérna på endurohojen ligger också Smalsjö bra till i motocross-SM. Efter två deltävlingar är hon elva totalt.

Annons