Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Stadskampen avgjord

Rutinen blev avgörande i regn och blåst på Metropoolenbanan.

Annons

På torsdagen avgjordes den andra deltävlingen i den ny startade tävlingen Stadskampen mellan Fagersta Frisbeesportförening och Avesta Discgolfclub. Lagen möts hemma och borta.

Precis som i det första mötet var det fritt att ta med hur många spelare man ville från varje förening, där de fyra främsta spelarnas totalresultat efter tre varv räknades in i föreningens totalscore.

Det första mötet med hemmaseger för Fagerstakastarna med hela 58 kasts marginal på Risbro Discgolfbana. Så förutsättningarna inför returmötet på Metropoolenbanan såg minst sagt bra ut.

Det fina vädret som det bjöds på vid den första deltävlingen var som bortblåst. I stället för blå himmel, sol och näst intill vindstilla så var det regn i luften och mycket blåsigt.

Dessa förutsättningar skulle visa sig spela in på resultaten för samtliga spelare.

Med hemmabanefördel i ryggen för Avestakastarna så starta de bra och hade ledningen ungefär halvvägs in i mötet, men tillslut vägde rutinen över till Fagersta FFs fördel och även detta möte slutade med Fagerstaseger.

Denna gång blev vinstmarginalen knappa nio kast då Avesta DGC använde sig av 324 kast medan Fagersta FF 315.

Det totala antalet kast som användes under båda deltävlingarna landade på 597 kast för Fagersta FF och 665 för Avesta DGC.

Avesta DGC: Eddie Granat, 78, Leffe Claesson, 79, Magnus Källström, 82,

Stefan Rosenberg, 85. Deltävling 2: 324. Totalt, efter två deltävlingar: 665.

Fagersta FF: Andreas Wennmyr, 75, Thomas Johansson, 76, Christian Lehto, 80, Jesper Lind, 84. Deltävling 2: 315. Totalt, efter två deltävlingar: 597.

Annons