Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu gör damlaget comeback i serien

Det var många år sedan sist. Men nu ska Skogsgymnastikens IBS återigen ställa upp med ett damlag i seriesystemet.

Annons
Skogs startar återigen upp sitt damlag.

Klubben har anmält ett lag till division 3 till nästa säsong.

– Det här var ett av mina mål när jag skrev på som ordförande för några år sedan. Det har funnits ett visst intresse här. Vi har haft ett ”oldgirl-lag”, men det har mest varit på skoj. Nu har jag hört att det har varit några som har varit sugna på att spela matcher, säger Skogs ordförande Mattias Björlestrand.

Nivån på spelarna i laget kommer med stor sannolikhet att skilja sig. Vissa har aldrig spelat i en serie förut, medan andra har mer erfarenhet av just det.

– Vi har samma ambition som vi hade med a-laget (herrarna) första säsongen, att bara få i gång laget. Jag kan tänka mig att vi ska försöka undvika bottenstriden. Senare kanske vi kan ha lite högre målsättningar, säger Björlestrand.

Ålderspannet kommer att ligga mellan 15 och 35 år. Man räknar även med att få med en gammal veteran som faktiskt spelade med legendaren Karolina Vidar när hon spelade i Skogs.

En viktig del med a-lagsverksamheten är att det blir lättare med återväxten i klubben.

– Vi har några småtjejer som är på väg uppåt. Det blir lättare att hålla kvar dem i föreningen när de har något att sikta på.

I början av juni ska Björlestrand träffa de tilltänkta spelarna för att diskutera upplägget. Då räknar han också med att han en tränare klar.

Mer läsning

Annons