Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Masarna lite att fundera på

Det var två Masförare som presterade tvåsiffrigt mot Elit Vetlanda. Men det räckte inte när Vetlandas förare briljerade på hemmaplan.

Annons
Masarnas lagledare Stefan Bäckström har en del att fundera på.

– Det grinar lite emot oss, sade lagledaren Linus Sundström under matchen i en intervju på radio Avesta.

Masarna var i ledning med 13-11 efter fyra heat mot Elit Vetlanda. Men Leon Madsen missade starten i heat fem och kunde därför inte stänga in Tomas Jonasson för lagkompisen Ludvig Lindgren som hamnade efter i heatet. Madsen kunde dock köra in två poäng men Lindgren blev poänglös och Vetlanda kunde kliva upp 15-15.

Sedan, i det sjätte heatet, drog hemmalaget till med en femetta och gick upp i ledningen.

Det var flera förare som underpresterade under tisdagskvällen. Kim Nilsson hade ingen bra dag i Vetlanda. I sina två första heat (1:a och sjätte) nollade han och i det tredje (9:onde) fick han lysande start men domaren dömde TT och Linus Sundström fick kliva in och köra.

Przemyslaw Pawlicki kunde bara köra in tre poäng under matchen.

Men Leon Madsen, som fick chansen då Adrian Miedzinski var sjuk, körde fint. Madsen visade tydligt att han vill ha en plats i startsjuan.

Innan det tionde heatet ledde hemmalaget med 30-24 och Masarna tog beslutet att toppa.

Då plockades Ludvig Lindgren ut och Leon Madsen fick kliva in bredvid Pawlicki.

Madsen tog starten, och trots att poängjätten och kvällens bästa förare i Vetlanda, Bartosz Zmarzlik, jagade hela heatet lyckades han inte köra om.

– Riktigt skönt att se att han kommer hit och kör så bra, sade lagledaren Andreas Sundin i en intervju i radio Avesta under matchen.

I heat 12 fick Nilsson stå över och Kylmäkorpi och Sundström, som klev in i stället för Nilsson, körde in en femetta och med tre heat kvar stod det 36-36 mellan lagen.

Men i heat 13 var det Vetlanda som var starkast, Artem Laguta och Tobiasz Musielak tog en femetta efter att Leon Madsen hade brutit loppet (41-37).

Ställningen var 45-39 och i det 15 heatet gällde minst en tvåpoängare för att lyckas ta den viktiga bonuspoängen mot Elit Vetlanda. Hemmalaget behövde således köra in en femetta i sista heatet för att få till omkörning om bonuspoängen.

Bartosz Zmarzlik visade dock att han var den bäste föraren under kvällen och slog Leon Madsen i omkörningsheatet och kvällens alla tre poäng gick till hemmalaget.

Poäng, Vetlanda:

Vetlanda–Masarna 50–40Bartosz Zmarzlik 14, Artem Laguta 13, Tomas Jonasson 11, Tobiasz Musielak 6, Oliver Berntzon 4, Tai Woffinden 2

Masarna: Leon Madsen 11, Linus Sundström 10, Krzysztof Kasprzak 7, Joonas Kylmäkorpi 7, Przemyslaw Pawlicki 3, Ludvig Lindgren 2

Publik: 1 829

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons