Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kräver Bergström förändring 

Tobias Bergström blir Fagersta AIK trogen nästa säsong. Men nu ställer han krav om det ska bli en bättring spelmässigt.
– Det måste verkligen till en förändring, säger han.

Annons
Tobias Bergström blir FAIK trogen - men vill ha till en förändring.

När motståndarlagens tränare fick säga sitt om FAIK:s säsong var det enda positiva de hade att komma med målvakterna. Bröderna Daniel och Tobias Bergström hyllades – och nu är båda klara för en fortsättning i och med Tobias beslut.

– Det är klart jag inte tänker sluta. Det är lite tidigt än. Med tanke på att det var en skitsäsong är det revansch som gäller för både mig och laget, säger Tobias Bergström.

FAIK:s sportchef Stefan Persson är självklart också väldigt nöjd med att de båda målvaktsbröderna har valt att fortsätta även nästa år. Och nu lovar han att de ska bli mer delaktiga i spelet.

– Vi kommer att använda deras erfarenhet i boxplay. Var de vill ha spelarna, helt enkelt. Målvakten ska vara mer delaktig tillsammans med backar och forwards. ”Tobbe” och jag snuddade vi det när vi pratade. Även ”Danne” är med på det här, som har jobbat mycket med Vesa Jaakola.

Varför FAIK underpresterade på isen den gångna säsongen kan ha flera orsaker. Något som har påpekats är att laget inte hade någon uppstyrd försäsong – och att det brast redan där. Något som Bergström håller med om.

– Vi var bara fem-sex man i snitt i somras, det fungerar inte. Man bygger ju laget redan där. Det måste verkligen till en förändring.

Bergström var dock säker på att det skulle bli en fortsättning i FAIK. Några andra alternativ var inte aktuella.

– Nej, det fanns inte. Då skulle det vara något jäkligt bra. Då ska man flytta med familjen, det fungerar inte att pendla. Det är nog att vara borta mycket nu.

Mer läsning

Annons