Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu lovar Hansdotter ny satsning

Succé i slalom. Nederlag i storslalom. Så kan Frida Hansdotters säsong summeras. Nu vill stjärnan ta revansch och ska försöka förbättra sig i storslalomen till nästa säsong.
– Det blir målet, säger hon.

Annons
Frida Hansdotter vill höja sig i storslalomen.

När SM i Tärnaby avgjordes i helgen fick Frida Hansdotter med en liten fjäder i hatten hem. I slalomen, Hansdotters paraddisciplin, körde hon ur. Men i stället tog hon silver i parallellslalom.

– Det är jättekul att vara med och köra SM. Men så klart ligger allt mitt fokus på världscupen under året, säger Hansdotter.

Det kan vara en förklaring till att det inte riktigt gick Hansdotters väg i tävlingarna på SM. I storslalomen blev hon nia och i slalomen körde hon som sagt ur i det andra åket.

– Jag har haft mitt mål och det var världscupen och OS. Jag kanske slappnar av lite när jag är hemma och det kan vara svårt att ladda om. Men det är samtidigt många som är väldigt bra och kommer underifrån. Man måste köra bra här också.

Faktum är att Hansdotter faktiskt var otroligt nära en medalj i slalomen. Hon låg tvåa efter det första åket, men sent i det andra hamnade hon fel och körde ur.

– Jag har åkt väldigt bra på SM. Men det här året var inte lika bra, säger Hansdotter som har två SM-guld i slalom sedan tidigare.

Men även om SM-tävlingarna inte blev någon succé ser Hansdotter det som viktigt att faktiskt visa upp sig i backarna i Sverige.

– Det är fantastiskt kul att vara hemma. Det är viktigt för Skidsverige att vi (åkarna som kör världscupen) är med och att det blir bra tävlingar. Vi har otroligt många duktiga tjejer, speciellt de som kommer nu. Lisa Blomqvist (tog SM-guld i storslalom) är en av dem. Och alla är väldigt sugna på att slå oss när vi väl kommer hem.

Hansdotter har nu endast en tävling kvar den här säsongen. Sälen Winter Games väntar i mitten av april. Sedan börjar återigen den långa sommarträningen. Och Hansdotter lovar att satsningen kommer att fortsätta på samma sätt.

– Absolut. Jag är supernöjd med min säsong. Det har varit fantastiskt kul att följa upp den säsong jag hade förra året och visa att jag är bra i slalom.

Men det Hansdotter inte är lika nöjd med är hur hennes storslalomsäsong gick. Som bäst blev det två 13:e-platser. Något nu Hansdotter vill förbättra.

– Jag har åkt bra på träningarna men inte fått ut det till tävlingarna, vilket har gjort att jag har tappat självförtroendet. Så det (att höja sig i storslalom) blir målet nästa år. Men jag kommer att träna på samma sätt, säger Hansdotter som alltid försöker att alternera mellan slalom- och storslalomträning så gott det går.

Mer läsning

Annons