Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska gymmet göra hembesök

"Tröskeln att börja träna ska vara så låg som möjligt".

Annons
Ulla Engborg och Björn Wallén från Arena tillsammans med Magnus Bjälevik och Elise Hansen från Gymnited AB.

Träna med gymmets instruktör fast du är kvar hemma. Det blir snart verklighet.

– Nu gör gymmet hembesök via nätet, säger Björn Wallén på Arena i Fagersta.

I bland kan en skada faktiskt bli öppningen till något nytt och bra. Det gäller bara att komma på rätt idé. Allt började med att Elise Hansen, Fagersta, gjorde illa sig. Hon fick lov att sluta träna en period. Det blev operation, och självklart ville Elise ta upp sin träning igen så fort som möjligt. Så tillbaka till gymmet var vad som gällde. Då kom bakslaget. Det var inte alls lika roligt att träna i grupp med andra längre. Det funkade inte.

– Så jag sa till min sambo, tänk om jag kunde träna hemma i stället, fast med samma instruktör, så att jag kommer i gång igen, säger Elise Hansen.

Sambon Magnus Bjälevik lyssnade på Elise. Tillsammans tänkte de till och fick en idé – varför skulle inte ett gym kunna ta hjälp av nätet och direktsända sina grupppass? Då skulle ju medlemmarna kunna vara med och träna även om de inte har möjlighet att ta sig till gymmet.

Magnus kan IT och programmering. Så steget att streama via nätet var inte så stort. Nu gällde det bara att få ett gym med sig också.

– Vi tog kontakt med Arena, säger Magnus Bjälevik.

På Arena var ägarna Björn Wallén och Ulla Engborg först lite avvaktande. De vill förstås att människorna ska komma till gymmet. Men nappade snart på idén.

– Det här är ju vad vi strävar efter. Att tröskeln att börja träna ska vara så låg som möjligt. Det finns många som aldrig skulle kunna tänka sig att sätta sin fot på ett gym för att träna i grupp, säger Björn Wallén.

– Men hemma i tryggheten är det okej. Och då kan det här vara ett sätt att komma i gång med träningen, för att sedan när du känner dig säkrare, ta dig till gymmet.

Arbetet med att få ihop alla delar tog fart. Och ju mer de fyra jobbade med projektet desto mer insåg de att de var på rätt väg.

– Jämför med mycket annat som har flyttat ut på nätet. Du kan handla det mesta på nätet nu, för inte allt för många år sedan var det få som trodde att det skulle gå att sälja kläder på det sättet. Och i dag handlas det massor av kläder via nätet, säger Magnus.

Om ett bara ett par veckor ska det vara dags för det första direktsända passet från Arena. Tekniken som krävs finns snart på plats. Sedan ska allt testas förstås. Och inte minst ska instruktörerna få en chans att testköra sina pass framför kameran.

– Det är bara instruktören som kommer att synas i bild, säger Wallén.

– Jag tror inte bara att det blir de som inte riktigt känner sig trygga på gymmet som kommer att utnyttja det här. Säg att du är bortrest, då kan du logga in och hänga med i ditt favoritpass i alla fall.

Mer läsning

Annons