Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska isproblemen få sin förklaring

”Vi vet att det har fungerat bättre tidigare”

Annons

Sportsligt var vintern bra för Västanfors IF. Trots återkommande isproblem.

– Det har varit en strulig vinter, säger Lena Sundholm, kultur- och fritidschef i Fagersta kommun.

Läs mer: Nytt iskaos på IP

Träningar har fått ställas i. Matcher fått flyttats. Så sent som i söndags var isen på IP ospelbar igen, trots bara någon enstaka plusgrad, och serieavslutningen mot HaparandaTornio fick hastigt flyttas till Köping. Där det fanns helt perfekt is på Kristinelunds sportfält.

– Fritidsförvaltningen hyr anläggningen på IP av Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK) som ansvarar för driften. Men vi är rörande överens om att vi inte kan ha det så här. För vi vet att det har fungerat bättre tidigare, säger Lena Sundholm.

– NVK kommer nu att utreda varför isen inte håller. Bland annat kommer det att göras en effektmätning av kylaggregaten och så får vi göra en ny bedömning efter det.

Läs mer: Uppskjuten match mot Borlänge bandy

Kanske är det i effekten som felet ligger. Eller så kan det vara att grusbädden som täcker rören är för tjock. En grusbädd som kom till inför den här säsongen. Och som möjligen gör det svårt för tillräcklig kyla att nå upp till ytan.

– Vi vet också att det finns äldre kylanläggningar än den på IP, som fortfarande är i drift, och som fungerar bra, säger Sundholm.

Mer läsning

Annons