Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Per-Ols lyfta

"Vi är trygga i grundspelet och det ska mycket till för att slå oss".

Annons
Nu avgörs i vilken division Per-Ols spelar i nästa säsong.

Det är nu det ska avgöras för Per-Ols herrar. Division 1 eller 2 nästa säsong. Segraren i Örebros division 2, IBK Wasahus-73, står för motståndet i ett dubbelmöte i det sista kvalet. På söndag eftermiddag spelas första matchen, i Fagerstahallen.

Per-Ols imponerade inte under höstsäsongen. Man hade värvat riktigt bra och i innebandykretsar fick man smeknamnet ”Real Per-Ols”.

Trots det så stämde inte spelet riktigt inför serien och under höstsäsongen. Det blev några tuffa förluster under hösten och chansen till serieseger försvann tidigt, när IBK Hallsta och Skälby IBK drog ifrån i toppen.

Runt jul och nyår så vände det för Fagerstalaget och efter det har Per-Ols radat upp segrar. Västeråsveteranen Jani Muntilas intåg i laget är en av orsakerna.

Man har inte bara fått in en riktigt bra försvarare. Man har fått in i ledargestalt, som är bra överallt på och vid sidan av planen.

Tränaren Per Johansson har också hela tiden sagt att man är på rätt väg, men inte framme än.

Nu är man där.

Framme.

Två kvalmatcher återstår av säsongen.

– Det var det här vi drömde om när säsongen började, säger tränaren.

– Det är dags att skörda det vi har sått.

Per-Ols har spelat bättre och bättre efter jul och har vunnit varenda match, bortsett från serieavslutningen borta mot Skälby, som slutade 4–4.

I förkvalet blev det tre raka viktorior. Första matchen mot Västerås IBS U var lite svajig i slutskedet, men sen blev det ordning på torpet och i sista matchen mot Skälby spelade man bländande och de favorittippade Västeråsarna var chanslösa.

– Det är så bra vi är, när vi jobbar för varandra. Vi vet att vi håller riktigt hög klass, när vi spelar som vi ska. Vi är trygga i grundspelet och det ska mycket till för att slå oss, menar Johansson.

Tränare Johansson har hyfsad koll på Örebromotståndaren:

– De har en del spelare som varit uppe på högsta nivå. Det är ett bra lag vi kommer att möta. De är skickliga, men förmodligen kommer det inte att gå undan. För oss gäller det att vara täta, offra oss, täcka skott och att helt enkelt göra skitgörat.

I laget är alla friska och krya, förutom nyckelspelare Eric Hult, som skadade ljumsken mot Skälby.

– Det är osäkert med Hult. Han får behandling och rehabtränar. Han gör allt för att kunna spela, men vi avvaktar till matchuppvärmningen, säger Johansson och avslutar:

– Vi har haft bra träningar i veckan. Det är glädje i laget och stämningen är på topp. Vi är förväntansfulla och ser fram emot söndagen.

Returmatchen spelas sent på påskdagen i Mellringehallen, Örebro.

Annons