Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tvingas publiken att välja

"Olyckligt när matcherna krockar".

Annons

Vintersäsongens matchkrock är här. På söndag spelar Fagersta AIK, Per-Ols IBF och Västanfors IF hemmamatch samtidigt.

Det brukar hända någon gång per säsong. Och nu är det dags för årets matchkrock med tre matcher samtidigt på söndagseftermiddagen.

– Det är naturligtvis olyckligt att matcherna krockar. Men någon gång under varje säsongen är det kanske okej, säger Keijo Jokiniemi, ordförande i Fagersta AIK.

– Vi får försöka ta lärdom av det här, och se om vi kan samarbeta på något sätt.

Västanfors spelar i vanliga fall sina hemmamatcher på lördagar. Nu var det tänkt att klubben skulle arrangera en ungdomsturnering under helgen. Därför valde klubben att ha sen söndagseftermiddag som matchtid.

– Nu är det tyvärr så att turneringen är inställd. Och vi försökte flytta matchen till lördagen, men Tellus ville inte byta dag, säger Björn Forsberg i Västanfors sportgrupp.

– Tråkigt att blir så här. För det finns ju trots allt de som vill följa alla tre lokala lagen, och det är konkurrens om publiken, säger Pasi Leinonen, tränare för Per-Ols.

– Så det här är väl något som vi i klubbarna kanske skulle kunna titta igenom. Men samtidigt är det många olika parametrar det handlar om när speldagarna ska fastställas.

Här är matcherna som krockar Söndag klockan 15.00 fortsätter damerna i Per-Ols IBF sin jakt på en plats i förkvalet till kvalet till nya allsvenskan med match mot IBK Sala Silver.

Klockan 16.00 går jakten vidare på en playoff-plats för Fagersta AIK när Björbo IF gästar Fagerliden.

Klockan 16.00 är det avslag för Västanfors IF som möter tabelltvåan IK Tellus med skyttekungen, Västanforsfostrade, Klas Nordström i laget.

Mer läsning

Annons