Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar ny ödesmatch för Hannes

”Det viktiga är att alla förstår innebörden av den här matchen”.

Annons
Viktig match väntar för Daniel Snickars och Hannes Cederfeldt.

Historien upprepar sig. För andra säsongen i rad spelar backen Hannes Cederfeldt ödesmatch i sista omgången.

– Vi har en bra känsla i truppen, men det gäller att alla förstår innebörden av den här matchen, säger Hannes Cederfeldt.

Förra säsongen spelade Hannes Cederfeldt i Sala Silverstaden IBK, som liksom nu Per-Ols IBF, var indraget i streckstriden i division 1, västra Svealand.

Inför den sista omgången hade Silverstaden chans att klara kontraktet. Men på hemmaplan blev det förlust mot IBK Köping med 2–4.

Läs mer: Sala Silverstaden fick lämna division 1

Cederfeldt, Marcus Collén, Markus Thuvander och Eddie Abrahamsson plus tränaren Niclas Österberg lämnade alla Silverstaden efter degraderingen. Och återförenades i division 1-nykomlingen Per-Ols.

Per-Ols, som gör allt för att undvika nedflyttning, och faktiskt har allt i egna händer inför den sista omgången som spelas på lördag. Då möter Per-Ols på bortaplan IBK Kumla. Ett Kumla som inte har speciellt mycket att spela för.

Förutsättningarna inför lördag är enkla. Streckkampen står mellan serienykomlingarna Per-Ols och Nyfors IK, med fördel för Fagerstalaget.

Tar Per-Ols en poäng är saken klar. Då hjälper det inte om Nyfors hemmabesegrar tabelljumbon Lesjöfors/Filipstad IBK.

Per-Ols kommer till spel med en riktigt bra formkurva. Laget har tagit poäng i de fyra senaste matcherna.

Läs mer: Viktig seger mot Tillberga

– Nu gäller det att vi får till en bra träningsvecka, och att vi tar med oss den känslan på lördag, säger Hannes Cederfeldt.

– Det har varit lite skralt med poängskörden för oss tidigare. Nu ska man väl också säga att vi haft rätt bra spelschema på slutet. Vi har inte mött något av topplagen.

Hemmamatchen mot Kumla vann Per-Ols 5–2. Kumla sköt mest, 28–19 slutade skotten. Och Per-Ols har haft det svårt med målskyttet hela säsongen.

– Det viktiga på lördag är att alla förstår innebörden av den här matchen, att vi spelar enkelt och tajt plus att vi sätter defensiven, säger Cederfeldt.

Defensiven har inte varit någon problem för Per-Ols. Det är bara två lag i serien som släppt in färre mål.

– Vi ska jobba hårt för att ta tre poäng, och vi kan inte tänka på de andra resultaten, säger Cederfeldt.

Läs mer: Aktuell tabell

Annons