Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar "Sveriges tuffaste division 2-serie"

Norbergs BTK gick obesegrat genom division 3 i fjol. Men nu väntar en ny verklighet när laget gör premiär i ”Sveriges tuffaste” division 2-serie.– Det är högre klass på spelarna, säger Samuel Boman.

Annons

Räkna med att Norbergs BTK kommer att få jobba i helgen. Då spelar laget nämligen premiär i division 2 utanför Uppsala. I en serie som spelaren Samuel Boman klassar som den bästa i Sverige.

– Den serie vi hamnade i är Sveriges tuffaste division 2-serie. Det är högre klass på spelarna överlag. Hade vi hamnat i Norrlandsserien hade målet vara att vinna serien. Nu får vi gå ut lite lugnare, säger Samuel Boman och fortsätter:

– Det är en så jämn serie. Vi skulle kunna vinna, men vi skulle också kunna hamna i botten. Men botten ska vi inte hamna i, då är vi missnöjda. Mitten av övre halvan har vi som mål.

Den trupp som åker till Uppsala består av Samuel Boman, Markus Lindh, Bosse Frank, Jim Hagblad och Mattias Forsberg. Lagledare är Pär-Yngve Jansson.

Och Boman menar att han har höga förväntningar på sina medspelare.

– Jag tror mycket på Jim, Bosse och Markus. Jag tror att de kommer att gå plus allihopa.

Kan ni bli underskattade i serien, eftersom ni är nykomlingar?– Det tror jag inte. Jag tror att de andra lagen känner till spelarna vi har. De lär spela på tipp om de ska spöa oss. Men det gäller att vi har lite flyt. När det är jämna matcher kan det sluta 2-8 eller 8-2.

I Norbergs serie ingår Ängby SK, Västerås BTK, Vassunda IF, Upplands-Ekeby IF, PK GV, Eskilstuna BTK och Back BTK.

Mer läsning

Annons