Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill han sänka gamla klubben

I fjol gjorde han Avesta BK till ett topplag och noterades för 39 poäng. Nu vill Dennis Gustafsson sänka sin förra klubb med nya laget Fagersta AIK. Det är äntligen dags för derby.

Annons
Dennis Gustafsson hoppas göra två mål mot Avesta.

Klockan sju i kväll smäller det i Avestahallen. Då möts återigen FAIK och Avesta i division 2. Ett efterlängtat derby – framför allt för ABK-exet Dennis Gustafsson, som i år valde FAIK i stället för Avesta.

Hur ska det bli att möta Avesta?– Det kommer att bli riktigt kul. Det blir en spännande match och vi är väldigt sugna på att vinna. Jag har varit sugen i flera dagar, säger Gustafsson.

Avesta ville ha kvar sin poänggörare (19+20 i fjol) till den här säsongen, men Gustafsson lockades av FAIK:s satsning. Och i kväll satsar han själv högt.

– Jag hoppas på att göra två mål, säger fjolårets fyra i den totala poängligan i Avestas division 2-serie.

Kommer det att bli extra tufft för dig på isen, tror du?– Eventuellt att någon trycker till lite extra i någon närkamp. Men inget superhårt, säger Gustafsson, som fortfarande har flera vänner i Avestas lag.

– Jag känner till alla spelare och har bra koll på dem. Jag har bra koll på deras nyförvärv också.

Läs mer: Tränaren Mikael Holmqvist är nöjd – men inte till 100 procent – med Gustafssons insatser hittills. Läs vad han säger i onsdagens papperstidning.

Annons