Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nurmilehto hjälte för VIF

Det såg ut att bli en promenadseger för Västanfors efter 3–0 efter första halvlek. Men sedan tappade laget allt och bjöd in Gideonsberg i matchen.
– Vi kan inte var nöjda helt igenom, säger tränaren Pelle Olander.

Annons
Matchhjälten Lotta Nurmilehto.

Västanfors Lotta Nurmilehto spåddes inför säsongen att bli lagets måldrottning. Men när VIF spelade premiär på Fagerlidens konstgräs i går visade hon också att hon kan slå avgörande passningar.

Det dröjde dock en halvtimme innan hon fick skriva in sig i protokollet för första gången den här säsongen. VIF fick en frispark utanför straffområdet och Lotta Nurmilehto slog ett inlägg som Gideonsberg målvakt verkade ha koll på. Men en framrusande Nadja Bendtsen störde målvakten som tappade bollen till en helt fri Frida Mattson som satte bollen säkert.

Några minuter senare fick Nurmilehto bollen utanför straffområdet, vände upp och serverade Sofia Olander till 2–0.

Och bara en minut efter det tog Nurmilehto sats och satte 3–0 otagbart för målvakten.

– Det roligaste med det målet var att backen blev arg. Hon tyckte att jag knuffade henne och ville ha frispark, säger Nurmilehto, som dock inte var nöjd med sin insats:

– Nej, det är jag inte. Jag är nöjd med laget och att vi vann. Men inte med mig själv. Jag var så himla trött.

Efter forwardens show kunde VIF gå in i omklädningsrummet med en säker 3–0-ledning i paus. Då trodde nog de flesta att matchen var vunnen – men icke.

Gideonsberg fick ny tändvätska i den andra halvleken och gjorde omgående 1–3 och 2–3.

– Jag vet inte vad som hände. Vi fortsatte inte spela fotboll.

Trodde ni att segern var säkrad vid 3–0?– Nej, det var nog inte så heller. Vi sa att vi skulle kliva på dem i den andra halvleken också, men något gick fel, säger VIF:s tränare Pelle Olander.

Med 20 minuter kvar av matchen byttes Lotta Nurmilehto ut till förmån för Lovisa Hedin. Hon hann bara vara på planen i drygt en minut innan hon slog in en retur till 4–2 efter Emmy Iwarssons missade friläge.

Men dramat var inte över där. Fem minuter före full tid fick Gideonsberg straff och reducerade till 4–3.

Med hjärtat i halsgropen kunde sedan VIF-spelarna sträcka armarna i luften vid slutsignalen.

– Vi måste glädjas åt segern. Men vi måste också fundera på vad som gick fel för oss i den andra halvleken, säger Pelle Olander.

Mer läsning

Annons