Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nurmilehto vräker in mål

Lotta Nurmilehto har gjort sex mål på två matcher.Nu berättar Västanfors skyttedrottning om hemligheten bakom målsuccén.- Jag kan slappna av. Jag litar på min förmåga och är inte rädd att göra bort mig, säger hon.

Annons
Lotta Nurmilehto har gjort åtta mål.

Västanfors gjorde processen kort med Arboga Södra under helgen när man krossade hemmalaget med 5-2.

Stor segerorganisatör blev anfallaren Lotta Nurmilehto, som gjorde hattrick.

Hennes andra hattrick på två matcher (det första kom i en träningsmatch förra helgen mot Smedjebacken).

- Det känns helt sjukt. Jag har alltid spelat längst fram och gjort mål, men att göra tre mål två matcher i rad hör inte till vanligheterna, medger hon.

Varför gör du så mycket mål just nu?

- Jag kan slappna av när jag spelar. Jag litar på min förmåga och är inte rädd att göra bort mig. Dessutom har jag stöd från lagkamraterna och när hela laget spelar bra, så fungerar det.

Hennes tränare, Pelle Olander, tycker att hon har utvecklat spelet på planen utanför straffområdet.

Det har i sin tur bidragit till att hon blivit mer involverad i spelet och därmed kommer till fler konkreta målchanser än tidigare.

Något Nurmilehto själv skriver under på.

- Ja, det gör jag. Det finns ett lugn i min kropp som säger att jag inte hela tiden måste ha bollen och försöka skapa något. Jag har börjat spela mer felvänd och försökt tänka mycket på det defensiva spelet. Det offensiva spelet har jag alltid haft och när det andra fungerar, då kommer offensiven gratis. Jag håller med Pelle, säger hon.

De tre målen mot Arboga Södra innebär att Nurmilehto tar klivet upp på tredjeplats i skytteligan i division 3 Västmanland/Örebro med åtta mål.

Mer läsning

Annons