Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya femmor ska bryta trenden

Fem förluster på sex matcher. Det är Per-Ols bittra verklighet från försäsongen. Glädjeämnena har varit få, men under lördagen ska trenden vända när laget spelar premiär. – Det kommer vara nervöst, säger Daniel Snickars.

Annons
Per-Ols har förlorat fem av sex matcher på försäsongen.

Satsningen till säsongen har varit massiv i Per-Ols. Laget chockade hela Västmanland när fixstjärnan Fredrik Åhlberg skrev på för laget. Elitseriemeriterade Mattias Kokkonen har kommit in för att stärka upp. Målvaktsgiganten Mats Karlsson gjorde comeback och hyllades som Västmanlands bästa burväktare. Och den forne storskytten Simon Granqvist bestämde sig sent för att återigen satsa.

Lägg därtill att Per-Ols också har skaffat sig en hel del bredd i laget, något som saknades i fjol.

En given succé direkt? Icke. Per-Ols har spelat sex träningsmatcher inför seriestarten i morgon – och förlorat fem av dem.

– Vi har mött bra motstånd och haft många spelare borta till och från. Sedan är vi många nya i laget, det känns som att vi är ett helt nytt lag. Det tar sin lilla tid att få ihop det, säger Daniel Snickars.

Hur ska ni kunna vända den här trenden nu?– Jag tycker att vi börjar på en ny kula nu. Allt är nytt. Nu är det seriepremiär. Vi ställer oss på noll. Sedan kan det bli tufft på lördag. Hallsta är jäkligt bra. Det är en premiär och det kommer vara nervöst.

I fjol gjorde Daniel Snickars, Magnus Bäckman och Jonas Sandberg succé tillsammans. Men i år har superkedjan splittrats. Dock tror inte Snickars att det kommer att påverka laget negativt.

– Det spelar ingen roll var man hamnar. Vem man än spelar med är det bra kvalitet.

Snickars har i stället fått spela med Simon Granqvist och Andreas Danielsson. Och det finns en baktanke med att göra om i femmorna, menar tränaren Per Johansson.

– Det känns som att vi har mer spets i truppen. Nästan alla dagar i veckan kommer vi kunna ställa två producerande enheter på banan. Det är bättre än i fjol, säger han.

Hur känns det inför premiären?– Det börjar kännas bättre. Men helt 100 är det inte. Jag skulle gärna se att premiären var två veckor bort, på grund av våra resultat på försäsongen.

Är det kris om ni inte vinner mot Hallsta?– Nej, det är det inte. Det är en lång säsong. Vår ambition är att vi ska ta en kvalplats till division 1. Och helst av allt ska vi vinna serien. Det har vi trupp för.

– Vi har mött bra motstånd (på försäsongen) och det har det varit en baktanke med. Vi ska klara av en bra motståndare. Men det är lite spänt var vi står.

Annons