Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya stjärnryssen ska lyfta VIF

Han gjorde 61 mål i ryska andraligan i fjol. Och har representerat två lag i högsta ligan. Nu är den sylvasse anfallaren Sergey Likhachev klar för Västanfors.

Annons
Sergey Likhachev ska stärka upp Västanfors anfall i vinter.

Redan i förrgår blev nyheten officiell. Den 26-årige ryssen Sergey Likhachev har skrivit på för Västanfors – och hyllas rejält av klubbens pressansvarige Björn Forsberg.

– Givetvis kommer han att betyda en hel del. Han är väldigt bra på att göra mål. Det visar hans facit, säger Forsberg.

Anfallaren kommer senast från den ryska klubben Kuzbass, som huserar i andradivisionen i Ryssland. Där gjorde han i fjol 61 mål. Och året innan gjorde han makalösa 80 mål.

Därför är det ganska självklart att Västanfors har stora förväntningar på sin nya stjärna.

– Får han det att stämma, och de andra får det att stämma, så kommer han att bli väldigt viktig, säger Forsberg.

Likhachev ansluter till laget om några veckor. Förhoppningsvis hinner han spela någon träningsmatch. Annars gör han med största sannolikhet sin debut i premiären.

– Vi sökte spetskompetens i Sverige, men hittade inte vad vi behövde. Då fick vi blicka ditåt (mot Ryssland), säger Forsberg.

Kan han prata engelska?– Väldigt sparsamt. Det kommer nog bli ryska dem (Likhachev och tränaren Alexander Zinkevitch) får prata.

Och det är just Zinkevitch som har varit en stor del i att värvningen blev av. Hans kontakter i Ryssland betyder mycket, enligt Forsberg.

– Zinkevitch känner hans pappa. Sedan är det någon annan rysk tränare i Sverige som har tipsat om honom.

Tidigare har Likhachev spelat i Abakan och Lokomotiv Orenburg i högsta ligan i Ryssland. Räkna därför med att han kommer att bidra med en hel del rutin i laget.

– Det var det vi sökte. Om man tar hit en spetsspelare vill vi ha någon som har varit med ett tag, så att vi vet vad vi får. Det är klart att det är lättare för en erfaren spelare att flytta än för en ung.

Värvningen har blivit möjlig genom att ett flertal sponsorer har gått in med extra mycket pengar i Västanfors.

Annons