Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya tränaren byter Per-Ols grundspel

Nye tränaren i Per-Ols berättar vad laget kommer att träna extra på.

Annons
Ny röst i båset. Niclas Österberg, i grå tröja, är ny tränare i Per-Ols inför den här säsongen.

Nykomlingen Per-Ols IBF har knappt tre veckor kvar till seriepremiären. Den 19 september drar division 1 i gång.

– Allt kan bli bättre, vi jobbar hårt och det är bra, säger nye tränaren Niclas Österberg.

innebandy. Niclas Österberg är tränare nummer två att leda Per-Ols den här säsongen.

Från början var det som bekant meningen att Tobias Granqvist skulle vara ansvarig förlaget den kommande  i division 1-säsongen. Granqvist tvingades, av personliga orsaker, att lämna uppdraget. Så Per-Ols fick ge sig ut på tränarjakt för andra gången innan seriespelet ens var nära att starta.

I Västerås hittade sportchefen Johan Andersson en tränarkandidat i Niclas Österberg som senast var verksam i Sala Silverstaden. I mitten av juli var Per-Ols och Österberg överens. Och nu är det snart upp till bevis för Österbergs gäng. Den 19 september drar seriespelet i gång, Per-Ols börjar hemma i Fagerstahallen mot Lesjöfors/Filipstad.

Men innan allvaret startar återstår två träningsmatcher plus förstås en hel del träningspass. 

– Det har varit minst sagt skiftande motstånd i de tre träningsmatcher vi har spelat, säger Niclas Österberg efter 9–3-vinsten mot IBK Hallsta i torsdags.

– I de matcher som återstår fram till premiären, Örebro och Borlänge, kommer vi inte att få föra spelet. Utan då blir det nog så att vi får lägga mer fokus på försvarsspelet. En matchbild som blir mer lik den som väntar i serien.

Något speciellt som ni ska lägga kraft på i träningen fram till seriepremiären?

– Vi håller på och byter grundspel, ett grundspel som är nytt för de flesta av spelarna. Så det ska vi förstås jobba vidare med så att det sitter.

– Sedan har vi inte ägnat så mycket tid åt power- och boxplay. Så det ska vi också träna mer på. Vi kan bli bättre på allt, vi jobbar hårt och det är bra.

Förra säsongen var Per-Ols och IBK Hallsta bittra konkurrenter i division 2. Hallsta vann serien men misslyckades i kvalet till ettan. Det gjorde inte Per-Ols.

I torsdags möttes lagen i en träningsmatch. Per-Ols vann med 9–3, och det var klasskillnad mellan lagen.

– Jag är ändå inte helt nöjd med insatsen. Vi brände en del lägen. Slog kanske en passning för mycket i stället för att ta ett avslut, säger Österberg.

– Det var lite som spelarna tänkte att ”nästa läge blir nog ännu bättre”.

De två återstående träningsmatcherna spelas på bortaplan, fredag den 4 september väntar Örebro, och lördag den 12 genrepar Per-Ols mot division 1-kollegan Borlänge.

Målen mot Hallsta gjordes av Gustav Ferngren, två, Simon Granqvist, två, Jonas Sandberg, två, Daniel Snickars, Emil Eriksson och Markus Thuvander.

Annons