Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet: "Bara hört gott om klubben"

Anton Sjödahl presenterades under onsdagen som "Fläktens" första nyförvärv inför kommande säsong. 21-åringen själv ser fram emot att dra på sig den röda tröjan.– Är glad över att jag ska få spela och utvecklas, säger han.

Annons

Backen Anton Sjödahl från Tillberga kommer lägligt till Västanfors. 21-åringen fyller luckan efter Andreas Hjulström som gick i motsatt riktning – och hoppas själv ta ett par kliv framåt i sitt eget bandyspel i VIF.

– Jag tror det här är en bra förening och en bra chans att utvecklas och få mer speltid, säger Sjödahl.

Västeråsaren tillhörde Tillbergas elitserietrupp den gångna säsongen, men fick inte förlängt kontrakt. Då blev Västanfors det hetaste alternativet.

–Det var hit jag ville när jag inte fick kontrakt med Tillberga. Jag hade tänkt i de banorna, så det var kul att de hörde av sig.

Vad gjorde att det blev just Västanfors?

– Jag har spelat med många spelare som har spelat där och de har bara snackat bra om Västanfors. Så det var inte så svårt.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Brukar inte snacka så mycket om mig själv, det kan de utanför bedöma i stället. Men man är väl självsäker med boll och klubba och kan läsa spelet rätt bra.

Nästa vecka ska Sjödahl träffa truppen och komma igång med träningen med laget. Och det är en bandysugen 21-åring som ansluter till "Fläkten".

– Jag längtar redan till säsongen ska dra i gång.

Läs mer om Västanfors:

Här är Västanfors första värvning.

"Fläkten" hakar på trenden. Västanfors väljer intern tränarlösning.

Annons