Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt seriesystem planeras

"Sportsligt bra, men frågetecken för ekonomin".

Annons
Västanfors kan få nya motståndare.

Bandyförbundet vill lägga om seriesystemet. Allt för att spetsa till seriepyramiden.

– Sportsligt är det bra. Men det finns frågetecken för ekonomin, säger Olle Wiberg, assisterande tränare i Västanfors IF.

På bandyförbundets årsmötet den 13 juni kan det bli klart med nytt seriesystem. I så fall kommer allsvenskan att från säsongen 2017/18 omfatta 16 lag mot 24 i vintras. Dessutom blir det bara en allsvensk grupp mot två i dag.

Förbundets tanke är att öka statusen på allsven-skan. Plus att lagen som tar steget upp i elitserien ska vara bättre förberedda.

– Vi i Västanfors vill ju etablera oss i allsvenskan. Målet är att hänga kvar. Så sportsligt är förslaget bra. Serien blir vassare, säger Olle Wiberg.

– Men ekonomiskt finns det en hel del frågetecken. För det kommer att bli dyrare för, det är helt klart.

De 16 lagen i allsvenskan delas i två pooler, norr och söder. Mot lagen i den egna poolen blir det dubbelmöten. Mot övriga lag blir det enkelmöten.

Det blir alltså rejält längre resor för alla lag. Går förslaget igenom kan exempelvis Haparanda få möta Nässjö på bortaplan. Eller tvärtom.

– Frågan är var klubbarna ska hitta pengarna som krävs. Det är ju inte så att vi i Västanfors kan dubbla publiksiffrorna, säger Wiberg.

– Då har vi ändå bra publiksiffror jämfört med många andra lag.

Elitserien kommer, om förslaget går igenom, att även i fortsättningen omfatta 14 lag.

Här finns hela förslaget från Svenska bandyförbundet

Annons