Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

O-ringens första dag är genomförd

När O-ringen, orienterarnas klassiska 5-dagarstävling sparkade igång på allvar under söndagen var det över 20000 löpare som kom till start i det perfekta vädret.. Det här är den 52:a upplagan och precis som för åtta år sedan är det Sälenfjällen som är skådeplatsen.

Annons
Unga orienteraren Signe Winqvist leder anstormningen mot målgången.

Från norra länsdelen var det 61 löpare som tog sig runt den första etappen vid Högfjällshotellet. I det soliga och varma vädret med en lättlöpt fjällterräng var det några som lyckades mycket bra.

Inte oväntat var det OK Hedströmmens veteraner John Vallin och Ragnar Eriksson som i sina klasser placerade sig högt upp.

LÄS MER: Så gick det för Norra länsdelens orienterare

John Vallin knep en jättestark tredjeplats, bara dryga minuten från segern, i H80 medan Ragnar Eriksson i åldersklassen under, H75, sprang in som sjua. De här båda brukar prestera bra i O-ringen och intressant blir att se om det håller hela veckan för dem.

Norbergs Lovisa Jonsson övertygande i D20 och sprang in på en finfin 12:e plats. Tyvärr råkade Lovisa ut för en fotskada så det är osäkert om fortsättningen för henne.

För Norbergs del var det också kul att se Viktor Funcke i en come back. Viktor, SM-guldmedaljör för NOK för ett antal år sedan har legat lågt med orienteringen ett tag men han visade nu att gamla takter sitter i. Visserligen i en H21-kortklass, men med mersmak.

Bland de yngsta var det nog Fagerstas Edvin Berggren som öppnade starkast. En 12:e plats i H12 Kort blev belöningen för en fin insats.

O-ringen, med så många deltagare har en stor flora av klasser. Närmast en etappseger av ”våra” löpare var Tova Jonsson, OKH, i klassen Öppen 1.

På måndagen, liksom på tisdag, fortsätter O-ringen med ytterligare en etapp vid Högfjällshotellet.

Mer läsning

Annons