Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort trots Södras dominans

Toppmötet mellan Fagersta Södra och IFK Västerås på Onsjövallen slutade oavgjort. Trots stort spelövertag för hemmalaget Södra så lyckades Västerås kämpa till sig en poäng.– Vi var värda segern tycker jag, säger Södras tränare Niklas Blomqvist.

Annons
Emil Zoltek kampar om bollen mot flera Västeråsare.

I första halvlek så hade publiken hade knappt hunnit dricka upp sitt kaffe när matchens första mål kom. Efter en blunder på backlinjen så kunde IFK Västerås ta ledningen i den röriga situationen som uppstod. Målet gjordes i den tredje matchminuten av anfallaren Kevin Custovic.

– Det var bara slarv och missförståelse. Gör man misstag mot så här bra lag så blir man straffad, säger Niklas Blomqvist.

När spelet sedan hade hunnit lägga sig så bestod det av mycket tuffa närkamper och spel på mittfältet samt en och annan slagen långboll. Bollinnehavet dominerades av Fagersta Södra men de hade svårt att skapa några riktiga målchanser.

IFK Västerås spelade tätt och Södra hade problem att spela sig igenom. De långbollar man slog lyckades det stora IFK-försvaret enkelt avvärja.

Halvlekens bästa målchans skapades av mittfältaren Sebastian Jansson som, strax innan paus, bröt mönstret och utmanade på egen hand. Han lyckades dribbla sig fram till ett bra skottläge vid straffområdeslinjen men avslutet gick tätt utanför.

När domaren blåser av för halvtid så leder IFK Västerås med 0–1.

– Vi spelar för mycket en och en i första halvlek. Vi pratade om det i pausvilan, säger Niklas Blomqvist.

Och det hjälpte. Fagersta ägde bollen ännu mer i den andra halvleken och IFK trycktes tillbaka på egen planhalva när Södra jagade en kvittering.

I minut 62 var det riktigt nära efter en misslyckad bakåtnick av en Västeråsback. William Klassén störtade på bollen och hann sånär före Västerås målvakt som ändå lyckades rensa undan.

Men bara fem minuter senare fick Klassén revanschera sig då han efter en bra slagen djupledare kommer fri mot målvakten. Den vane målskytten gör inget misstag och petar bollen på sidan av den utstörtande målvakten för att sedan enkelt rulla in bollen i mål. 1–1 kommer i minut 68.

Med ett mål i ryggen fick Södra vind i seglet och fick chans efter chans att ta ledningen. Men något mål kom aldrig och IFK Västerås ska vara nöjda att de fick med sig en poäng.

– Vi var värda segern tycker jag. De backar bara hem i andra och försöker bara att kontra, säger Niklas Blomqvist.

Annons