Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obesegrat Per-Ols mot toppen

En starkare trupp än i fjol, en förstafemma med grymt mycket rutin och en försäsong med idel vinster. Om det vill sig väl kan det bli ett riktigt roligt år för Per-Ols herrar i division 2.
– Jag är väldigt nöjd, men det finns detaljer att skärpa till, säger tränaren Per Johansson.

Annons
Daniel Snickars förväntas stänka in mål i år igen.

Laget tippar sig självt som nästfavorit i serien. Man har slipat till sitt eget spel och tror på en topplacering, men de flesta är även överens om att Sala Silverstaden kommer att gå som tåget.

– De ser intressanta ut och får ses som huvudfavoriter. Vi snuddar precis bakom dem, säger Per Johansson, men påpekar också:

– Arboga är också intressanta som sjutton. De har fått in en ny tränare och jobbar med en röd tråd genom hela föreningen. De känns hetare än vad tabelläget visade i fjol (Arboga slutade näst sist, red anm).

Under försäsongen har Per-Ols radat upp tre raka segrar och femmorna börjar sätta sig. Förstaformationen med Daniel Snickars, Andreas Jansson och Jonas Sandberg framåt, och Eric Hult och Daniel Hjelm som backar ses som Per-Ols främsta vapen.

– Vi har hittat en bra femma. Det ska vara en bra lina med division 2-mått mätt, säger fjolårets poängkung Daniel Snickars.

Han vet att det är han som ska producera poäng och hjälpa sitt lag till vinster under säsongen. Men pressen han har på sig är något han njuter av.

– Jag vet att det är jag som ska bidra med poäng offensivt. Killarna förväntar sig att jag ska leverera. Men jag trivs med att ha förväntningar på mig, jag presterar bättre då, säger han.

Hur många poäng blir det från din sida i år? Sist blev det 55.– Ja, något mer än förra året i alla fall. Jag siktar alltid på att bli bättre än förra säsongen. Men det gäller att få en bra start så att poängen kommer också.

Jimmie Sandberg och Kristoffer Pettersson har lämnat laget, vilket är ett avbräck. Men Per-Ols har varit effektiva i sin värvningsstrategi och plockat in bra ersättare. Paul Hauki, Johan Vestlund, Henri Veteläinen och Emanuel Vantaa har kommit för att stärka laget. Och det är framför allt backen Vantaa som har imponerat under sin första tid i klubben.

– Vantaa är fruktansvärt bra. Han fick för lite speltid när han spelade i Surahammar. Jag spelade med honom där, och redan då var han duktig, säger Daniel Snickars och får medhåll av Per Johansson:

– Vantaa är vår huvudsakliga klassvärvning. Han blev lite väl misshandlad i Surahammar och fick inte den speltid han förtjänade.

Hur bra är han?– Han är så bra att han går in på fyra backar hos oss, klockrent. Han har visat under försäsongen att han ska ha en startplats.

Det mesta tyder alltså på att det kommer att bli en rolig säsong för Per-Ols. Laget kommer med all säkerhet att vara med i toppen av tabellen, och kanske även slåss om den enda platsen till division 1-kvalet. Men då måste serien vinnas. Och just nu är inte Per Johansson helt säker på var han har sitt lag.

– Det är en ovisshet. Vi vet faktiskt inte var vi står. Det känns som att vi är bättre än i fjol, men osäker är jag. Grejen är att vi står lika bra rustade som förra säsongen, men nu är vi mer trygga i vårt grundspel. Fast jag vet inte om det är tillräckligt.

Även Daniel Snickars är inne på samma linje.

– Vi har fått jättebra nyförvärv och det kan bli en rolig säsong. Men samtidigt ska vi nog tona ner förväntningarna lite. Det är mycket snack om att vi ska gå upp. Silverstaden är favoriter och vi får försöka hänga med så länge som möjligt. Topp två är en bra målsättning, men sedan krävs det mycket för att vinna en serie. Vi får inte tappa onödiga poäng.

Läs mer: Stor genomgång av alla lokala seniorlag inför årets innebandysäsong. Läs i fredagstidningen!

Mer läsning

Annons