Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohlsson mästare i Tyskland

Skogs IBS-exet Jakob Ohlsson kan nu titulera sig tysk mästare i innebandy. Den gångna helgen vann Ohlssons lag UHC Sparkasse Weissenfels finalspelet med minsta möjliga marginal.
– Vinsten var välförtjänt, säger Ohlsson.

Annons
Jakob Ohlsson, tidigare i Skogs IBS, blev i helgen tysk mästare i innebandy.

I augusti 2012 flyttade Jakob Ohlsson till Tyskland för att testa något nytt, både innebandymässigt och socialt. Omgående tog han plats i Tysklands mesta mästare i innebandy, UHC Sparkasse Weissenfels. Efter att förra säsongen förlorat både den tyska cupen och det tyska mästerskapet bestämde sig Ohlsson för att stanna ytterligare en säsong.

- Det (förlusterna) kändes snöpligt vilket gav mig en revanschlust som fick mig att stanna en andra säsong. Nu i efterhand var det ett väldigt bra beslut, säger Ohlsson.

Inte undra på. För en tid sedan tog hans lag hem den tyska cupen och i söndags vann Sparkasse det tyska mästerskapet, Bundesliga, efter en rafflande finalserie mot MFBC Leipzig. Sparkasse förlorade den första finalen, men vann den andra och tvingade fram en avgörande fight. Där vann Sparkasse på straffar efter 6-6 efter full tid.

- Utslaget på hela säsongen och även i slutspelet var vinsten välförtjänt även om det avgjordes på straffar.

Sparkasse har nu vunnit 10 av 15 Bundesligatitlar. Och i och med de dubbla jublen i år börjar Ohlsson nu fundera på framtiden.

- Efter två säsonger här i Weissenfels, och efter att ha vunnit allt som går att vinna i Tyskland, så känner jag mig rätt färdig. Det är dags att skriva ett nytt kapitel i livet. De två åren i Weissenfels är dock någonting som jag alltid kommer att bära med mig. Hela föreningen har tagit väldigt bra hand om mig, enastående gästvänlighet blandat med en bra organisation har gjort det här till två oförglömliga år.

Anton Rosenblad

Annons