Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökade kostnader för Västanfors

Sportsligt bra, men klubbarna kan få svårt med ekonomin.

Annons
Allsvenskan får färre lag.

Färre allsvenska lag. Det blir verklighet från säsongen 2017-2018 när det nya seriesystemet genomförs.

Från två grupper med totalt 24 lag, till en serie med bara 16 lag. Så kommer allsvenskan att se ut från och med säsongen 2017-2018. Det beslutades på Svenska Bandyförbundets årsmöte i lördags. I elitserien blir det även i fortsättningen 14 lag.

Förslaget om att minska antalet lag i allsvenskan har varit omdiskuterat. Inte minst för att resekostnaderna kommer att öka.

Den nya allsvenskan kommer att delas i två pooler, en norr och en söder. Mot lagen i den egna pool väntar dubbelmöten, mot övriga lag blir det enkelmöten.

Resekostnaderna kommer förstås att öka mest för lagen längst i norr och längst i söder.

– Sportsligt är det bra. Men det finns frågetecken för ekonomin, sa Olle Wiberg, assisterande tränare i Västanfors IF till FP-sporten när förslaget först presenterades för en månad sedan.

Förbundets tanke är att det nya seriesystemet ska öka statusen på allsvenskan. Plus att lagen som tar steget upp i elitserien ska vara bättre förberedda.

– Vi i Västanfors vill ju etablera oss i allsvenskan. Målet är att hänga kvar. Så sportsligt är förslaget bra. Serien blir vassare, sa Wiberg.

– Frågan är var klubbarna ska hitta pengarna som krävs. Det är ju inte så att vi i Västanfors kan dubbla publiksiffrorna.

Annons