Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklara "skadan" stoppar inte målkungen

Fagersta Södras Johan Adamsson missade den senaste matchen mot IFK Västerås. En skada var anledningen. Men någon riktig ”skada” var det inte. Adamsson hade drabbats av en varböld på vaden redan före matchen och tvingas fortfarande i dag äta penicillin.

Annons
Johan Adamsson, Fagersta Södra, hämmas av en varböld på vaden.

– Förra måndagen kunde jag nästan inte gå. Och jag har inte tränat någonting sedan dess, säger Adamsson.

Bölden, som har tömts på var, är fortfarande ett sår, men det ska inte hindra Adamsson från att medverka i säsongens sista match i dag, borta mot Medåkers IF.

– Nu börjar det kännas bra, men det är fortfarande infekterat. Jag hoppas att jag inte får en smäll där, annars ska det vara okej, säger Adamsson och tillägger:

– Fast jag är inte så rädd att få en smäll där. Nuförtiden är jag inte så snabb så jag har ingen bakom mig som sparkar mig.

Adamsson kommer med all säkerhet att vinna skytteligan i division 4. Han har på 21 matcher gjort 27 mål, och tvåan i skytteligan, Kristoffer Nilsson från Munktorps BK, står just nu på 17 mål.

– Det här är det bästa jag har presterat i division 4. Jag gjorde typ 42 eller 44 mål när vi spelade i division 5 för några år sedan.

Vad är hemligheten bakom målskyttet i år?– Jag kanske blir mer noggrann när jag får målchanser eftersom jag inte är lika säker på att jag får några nuförtiden, haha. Jag tror att koncentrationen är bättre hur som helst. Det har känts bra i år och jag har tränat mycket avslut. Det tror jag har hjälpt, säger 35-åringen.

Mer läsning

Annons