Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olander hyllar mittbacken Mattson

Hon missade början av seriespelet på grund av en hjärnskakning. Men nu är Frida Mattson tillbaka i toppform. Och hon hyllas av sin tränare.

Annons
Pelle Olander menar att Frida Mattson (i bakgrunden) stärker laget.

Under söndagen möter Västanfors IF hittills obesegrade Sköllersta IF på bortaplan. Sköllerstas enda poängtapp var mot IFK Kumla, som Västanfors tränare Pelle Olander målade upp som en seriefavorit.

Därför kan Västanfors med all säkerhet räkna med en hård drabbning. Tur då att Frida Mattson är tillbaka i mittbackslåset efter sin hjärnskakning.

– Det betyder mycket. Jag tycker att de (Mattson och Emma Skult) har spelat bra tillsammans. Hon (Mattson) är tydlig, bra och orkar driva på en hel match. Det är kanske en av grejerna vi annars dippar lite på, att alla inte orkar driva i 90 minuter, säger tränaren Pelle Olander.

Mattson missade de tre inledande matcherna i serien, men var med senast mot Norrby SK för drygt två veckor sedan. Och efter det har hon tränat fullt ut.

– Det känns bra. Jag mår inte illa eller någonting längre. Och jag nickar också. Det var nog tur att jag hoppade över matchen mot Kumla. Men mot Norrby fungerade det bra, säger Mattson.

Under söndagen väntas Mattson återigen ta plats bredvid Emma Skult i backlinjen.

– Jag trivs jättebra med Emma. Vi har en bra kommunikation och kan läsa varandra. Emma är mer den som vill kliva upp och vinna dueller. Jag vill mer ta djup och säkra. Därför passar vi bra ihop. Vi kompletterar varandra bra, säger Mattson.

Annons