Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olander i JSM-semi - igen

Fagerstatjejen Sofia Olander har nått JSM-semi – för fjärde året i rad. I helgen är hon och hennes Rönnby med och kämpar om medaljerna på Innebandyfesten i Växjö.– Jag tror vi har bra chans, säger Sofia Olander.

Annons
Sofia Olander.

För fyra år sedan var Sofia Olander i JSM-semifinal med Per-Ols DJ16-lag. Sedan dess har hon upprepat bedriften varje år med sitt nya klubblag Rönnby IBK. När hon spelar i årets semifinal i DJ18-klassen är det fjärde gången i rad hon deltar på ”Innebandyfesten” – samlingspunkten för alla lag som tagit sig till semifinal. Det är ett facit få andra kan matcha.

– Jättekul att man inte har missat det, att man har fått gjort det varje år, säger Olander.

För andra året i rad är Sofia lagkapten för Rönnby och väntas få en viktig roll i laget. Även om vägen fram till semifinalen inte har varit spikrak för hennes del.

– Jag har varit mycket skadad och sjuk, har missat ganska mycket matcher på slutet.

I semifinalen väntar tufft motstånd i form av Umeås Riksidrottsgymnasium, med Norbergstjejen Lovisa Hedin i målet. Umeålaget får gälla som favoriter på förhand.

– RIG ska ju vara bättre. De har samma lag i serien och tränar ihop i skolan. Vi har bara spelat en träningsmatch ihop i det här laget, men jag tror fortfarande vi har bra chans mot dem.

Lagen möttes i semifinal i fjol. Den gången gick Umeålaget segrande. Men året dessförinnan vann Rönnby när lagen drabbade samman.

– Så det står 1-1 kan man säga, i alla fall de åren jag har varit med, säger Olander.

Efter SM-slutspelet väntar kanske en riktig höjdpunkt för Sofia. Hon är aktuell för U19-VM i Kanada, som spelas i maj. Inom en snar framtid kommer besked om Olander tar plats i landslagstruppen.

– Man kan ju alltid hoppas. Det är inget jag förväntar mig, men det skulle vara jätteroligt.

Gamla lagkamrater möts i JSM-semi.

Hon hyllades av förbundskaptenen.

Tre från Per-Ols i landslaget

Mer om Sofia Olander och landslaget:.

Annons