Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olander vill upprepa vårens matchfacit

10 augusti borta mot Surahammars FK. Det var senaste gången Västanfors fick segerjubla.

Annons
Västanfors tränare Pelle Olander hoppas på en seger på söndag.

Därför är laget extra taggat när man på söndag möter IFK Hallsberg på bortagräs. Men tränaren Per Olander menar att avsaknaden av vinster inte påverkar spelarna nämnvärt.

– Det gör det inte, det kan jag säga. Sedan vill man vinna och få in en vinnarmentalitet. Vi har haft sådant oflyt de senaste matcherna och gjort om så mycket i laget på grund av sjukdomar. Självklart vill vi vinna nu.

Västanfors hade samma trend i våras. Då vann man först mot Surahammar och följde sedan upp det med att förlora mot Kumla och Norrby och spela oavgjort mot Sköllersta. Exakt som den senaste månaden, alltså. Och efter de matcherna slog man Hallsberg med 3–1.

– Då vann vi ganska stabilt, det var inget snack om saken. Men det var inget dåligt lag vi mötte. Vi hade på pappret ett starkt gäng och många att välja på, säger Olander.

Men nu har hösten kommit – och med det även innebandyn.

– Nu börjar idrotterna krocka. Några spelare har träningar och matcher varenda dag och det är sådant som påverkar. Men det är vi vana vid.

Västanfors har på 12 matcher skrapat ihop 15 poäng. Och med bara fyra matcher kvar krävs det tre vinster för att laget ska få ihop fler antal poäng än i fjol. Men trots det menar Olander att fjolårets motståndare var starkare än årets.

– Fotbollsmässigt mötte vi flera lite bättre lag förra året. Vi tycker att vi spelar bättre fotboll än nästan alla lag vi möter i år. Mot Kumla och Sköllersta definitivt. Mot Norrby är det mer tveksamt.

Varför vinner ni inte mer, i så fall?– Vi har fått stoppa in ytterligare lite yngre tjejer i år. Men de från i fjol har ett till år på nacken, så det kanske tar ut sig.

– Vi tappade några tjejer (till i år) som hade några år i sig och bidrog med rutin. (Paulina Zachrisson, Nadja Bendtsen, Helena Löwdahl, Julia Saviluoto, Lotta Nurmilehto, red anm). Det känns som att vi får bygga lite nytt varje år, på gott och ont. Men de från F15-laget som kommer upp mer och mer märks det på dem att de utvecklas. När de sedan spelar med F15 igen har det gått bra för dem.

Mer läsning

Annons