Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Wiberg ny tränare

Redan förra året ville sportchefen värva honom till klubben. Nu har tränaren skrivit på för Västanfors till nästa säsong.

Annons
Björn Forsberg och Olle Wiberg överens.

Det är blott 24-årige västeråsaren Olle Wiberg som ska hjälpa huvudtränare Lars Aronsson i båset när Västanfors jagar en plats i Allsvenskan.

Under torsdagskvällen skrev han på kontraktet tillsammans med sportchefen Björn Forsberg, och det är en exalterad Wiberg som nu för första gången får träna seniorbandy.

– Att komma till Västanfors som förening är speciellt, det här är en klassisk bandyklubb. Jag känner "Aron" sedan tidigare och har fått ett bra intryck av klubben, säger Olle Wiberg.

Senast kommer Wiberg från Västerås SK:s J18-lag, som han tränade den gångna säsongen. Men efter många lovord från olika insatta bandymänniskor valde nu sportchefen Björn Forsberg att värva över honom till Västanfors.

– Jag är nöjd med Olle, både som person och som tränare. Det är viktigt med en tränare utifrån som kan komma och röra om lite i grytan, säger Björn Forsberg.

Trots sin ringa ålder har Wiberg ett fint cv. 2010 blev han utsedd till årets ungdomstränare på idrottsgalan i Västerås. Och sedan en tid tillbaka sitter han med i både svenska bandyförbundets ungdomskommitté och ungdomsråd.

– Jag vill komma in med lite ungdomlig energi i laget nu. Jag vill spela en offensiv bandy där laget skapar många målchanser och tar mogna beslut.

Och målet?

Västanfors ska tillbaka till Allsvenskan, det är den utmaningen jag drivs av.

Närmast är det tänkt att Wiberg ska sköta försäsongsträningen med de spelare i Västanfors som bor i Västerås, alltså Filip Johansson, Rickard Hettman och Sebastian Lillberg.

– Att spelarna från Västerås skrev på var en del i att de visste att Olle skulle bli assisterande tränare. Det är bra med en ung tränare med riktiga ambitioner, han brinner verkligen för det här, säger Björn Forsberg.

Mer läsning

Annons