Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombytta roller i sista matchen

”Vår 5–0-ledning i första tog nog luften ur Ludvika”.

Annons
Martin Forss gjorde två mål.

Fagersta AIK är klart för fortsatt spel i division 2. Söndagens avgörande playoff-möte mot Ludvika HF slutade med förkrossande 12–2.

I match ett och två i playoffmötet mellan FAIK och Ludvika, var det Ludvika som tog ledningen. Båda gångerna genom mål av Leksandslegendaren Jens Bergenström.

Men i den tredje matchen var det FAIK som gjorde det första målet. Och inte bara det. Det dröjde till det att mer än halva matchen spelad innan Ludvika lyckades spräcka Tobias Bergströms nolla. Då hade FAIK redan gjort sju mål, och förstås avgjort matchen.

Fagersta fick verkligen den start laget behövde. Från Hudiksvall inlånade Emil Broed satte 1–0 tidigt.

Mathias Morén frispelade Anton Ekström, och så stod 2–0 när match-uret ännu inte tickat fram till nio minuter.

Och sedan bara fortsatte det. FAIK dominerade fullständigt. Målen trillade in i en jämn ström. Dessutom var försvarsspelet riktigt stabilt.

Match två slutade med ett storbråk, som resulterade i att tre spelare var avstängda i går. FAIK kom till spel utan Marcus Räikkönen och hos Ludvika var Gabriel Pears (tidigare Karlsson) och Filip Mårtensson borta.

– Fredagsmatchen blev kostsam för Ludvika, säger inhoppande FAIK-tränaren Fredrik Johansson.

–Skönt att vi klarade det här nu. Och visst, de inlånade killarna har gjorde det bra. Men i den här matchen lyfte sig också killarna som kämpat hela säsongen.

Emil Broed fortsatte att briljera. Och blev tremålsskytt igen. Lika många mål fixade Samuel Blücher, och hyllades för det med inkastade kepsar på isen.

– Vår 5–0-ledning i första tog nog luften ur Ludvika. Visst de hade några bra spelare som de lånat in. Men det fanns med vilja och ork i våra killar som kom till playoff, säger Samuel Blücher.

Hela 718 personer såg matchen. Och det var applåder för öppen ridå när slutsignalen närmade sig.

– Kul att få komma hem och känna av stämningen på Fagerliden igen. Det här visar vilket hockeyintresse det finns i Fagersta, säger Johansson.

Vad händer med dig nu?

– Det får vi se, ingenting är klart än, säger Johansson.

Läs mer: Matchfakta finns här

Domaren får plocka mössor och kepsar efter ännu ett hattrick.
Rätt upp i krysset av Emil Broed.
Anton Ekström sätter 2–0.
Tremålsskytten Emil Broed.
Annons