Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordföranden tror på tre matcher

"Vi är ödmjuka inför playoff".

Annons
Keijo Jokiniemi är ödmjuk inför playoff mötet mot Avesta.

28 grundserieomgångar är avklarade för Fagersta AIK. Men att laget vann serien är nu historia. För på onsdag börjar playoff. Och det med ett riktigt bruksderby mellan FAIK och Avesta BK.

– Hittills har säsongen gått över förväntan. Hade någon inför seriestarten sagt att vi skulle vinna serien, hade jag varit tveksam till det, säger FAIK-ordföranden Keijo Jokiniemi.

Grunden till seriesegern la FAIK under hösten, med bland annat en tio matcher lång segersvit. Sedan kom en lite tyngre period.

– Vi hade en liten dipp där runt jul. Delvis förklarat av att Jesper Persson lämnade laget för spel i Hudiksvall, säger Jokiniemi.

Persson var lagets poängkung. Hann på sina 18 matcher för FAIK med att göra 42 poäng fördelat på 20 mål och 22 assist. Under juluppehållet fick Persson chans att spela med division 1-laget Hudiksvall. Där blev han kvar, och har fortsatt att producera poäng.

– Visst är Jesper en duktig ishockeyspelare, men jag tror inte att vi blev sämre som lag när han lämnade, säger Jokiniemi.

FAIK kom också tillbaka spelmässigt och säkrade seriesegern i den näst sista omgången genom att besegra Köping med 4-3 på hemmaplan.

– Nu är vi ödmjuka inför playoff. Jag tror att det blir tre matcher, säger Jokiniemi.

Matcherna i serien mellan FAIK och Avesta på Fagerliden sågs av 524 respektive 577 personer.

– Nu hoppas vi på över 600 personer på onsdag, säger Jokiniemi.

– Går vi sedan vidare till nästa omgång vore det roligt med nytt lag på besök. Ett lag som vi inte har mött i seriespelet den här säsongen.

Playoff spelas i bäst av tre matcher med speldagar onsdag, fredag och söndag. FAIK börjar hemma och har en eventuell tredje och avgörande match på hemmaplan.

Så spelas playoff, omgång 1

Valbo–Sandviken

Hofors–Hammarö

Oppala–Söderhamn/Ljusne

Grums–Hallsberg

Fagersta–Avesta

Köping–Kil

Munkfors–Arvika

Hedemora–Falun

Lagen möts i bäst av tre matcher. Speldagar är 11, 13 och 15 februari.

Annons