Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orientering – något för alla

Det finns många sätt att motionera. Ett sätt som passar både ung somgammal är orientering.

Annons
Hitta dem hur du vill, spring, jogga eller gå

Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal för om man vill orientera och motionera så gör man det efter egen förmåga och kunskap. Orientering är en sport som ger mycket tillbaka till den som utövar sporten. Här kan såväl motionärer som elitlöpare och ung som gammal delta. Allt handlar om att göra det man själv känner för. Vill man ge sig ut i skogen och bara gå en lätt bana så går det bra. Vill man ta det lite hårdare, ja då springer man och väljer en längre och svårare bana.

Orientering är en sport som verkligen ger en allsidig motion. Inte bara det att man rör på sig och får kondition och frisk luft. Med kartan i hand får man också använda huvudet för det gäller att läsa kartan rätt och tänka till för att hitta kontrollerna.

– Som jag känner är det bästa med att träna orienteringen att man får vara ute i naturen i friska luften. Den här tiden är fin när vårblommorna börjar komma fram och träden börjar grönska. Mycket bättre i friska luften än att gå på ett varmt gym, säger Mats Back i Fagersta OK.

Läs ett längre motionsrepotage om orientering och Fagersta OK  i onsdagens pappersupplaga.

Mer läsning

Annons