Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otränad Biranvand föll hårt

I fjol vann han i princip allt som gick att vinna. Men i Sam Biranvands första tävling för säsongen blev det sorti efter bara en match nere i Turkiet.

Annons
Sam Biranvand föll i sin första match i Turkiet.

Sam Biranvand lyckades inte glida vidare på den vinstvåg han åkte på i våras. När katasäsongen satte i gång med Istanbul Open, som ingår i Premier League, i Turkiet, märktes det att han inte var i den form han brukar.

I den första matchen mötte han en turk och förlorade med 3–2.– Det gick riktigt dåligt. Han var inte jättebra, men jag var i dålig form. Jag kom inte i gång riktigt. Men så kan det gå. Och det kan ju bara gå bättre nu. På träningar har det absolut känts bättre, säger Sam Biranvand.

I och med att turken sedan förlorade sin andra match försvann chansen att gå vidare genom återkval också. Den ringrostiga formen menar Biranvand beror på hans arbete, som har gjort att han inte har kunnat träna karate så mycket under sommaren.

– Jag tränar varje dag, men inte just karate. Och när jag var på landslagsläger på Bosön skadade jag knät, jag överbelastade det.

Härnäst väntar German Open för Biranvand, en stor tävling där de främsta inom sporten brukar vara med.

Mer läsning

Annons