Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntade beskedet - Andreas Isaksson flyttar till Västmanland

Hans fru Marielle kommer från orten. När Andreas Isaksson flyttar hem för spel i Djurgården kommer familjen bosätta sig i Norberg.– Glädjande nog har Andreas valt att bosätta sig i Norberg, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till dif.se.

Annons
Andreas Isaksson, ska bosätta sig i

Andreas Isaksson behöver förstås ingen introduktion.

Men för att ändå presentera lite fakta, 35-åringen är Sveriges tredje mesta landslagsspelare genom tiderna (133 landskamper), har spelat VM, EM, i Premier League och Champions League.

Nu vänder han hem till Sverige efter en lång och framgångsrik karriär utomlands.

Och då meddelar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att Isaksson med familj ska slå sig ner i Västmanland och Norberg.

- Glädjande nog har Andreas valt att bosätta sig i närheten av Västerås med familjen och han är jättemotiverad och väldigt glad över att komma tillbaka till Djurgården. Så för mig känns det nästan osannolikt, säger Andersson om den allsvenska supervärvningen som skrivit på för två och ett halvt år i DIF.

Att nu familjen Isaksson väljer Norberg som bostadsort är dock inte så konstigt. Frun Marielle är från Norberg och paret har haft sommarhus i trakten i ett antal år.

Andreas Isaksson gjorde ett suveränt EM tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf i somras för att sedan meddela att landslagskarriären var över.

Nu ska han i stället försöka ta Djurgården tillbaka till den allsvenska toppen - dit han såg till att föra klubben tillsammans med Kim Källström på DIF:s storhetsera under början 2000-talet.

Isaksson har också gjort många landskamper tillsammans med VSK Fotbolls manager Johan Mjällby - och den stora frågan är förstås om nyblivne västmanlänningen Isaksson besöker Solid Park Arena för att spana in Mjällbys lagbygge.

- Det blir härligt att komma tillbaka på Kaknäs och få avsluta karriären där. Även om jag inledde i Trelleborg så var det i Djurgården som allt egentligen började och min karriär sköt fart. Vi hade underbara år med ett kanonlag och två SM-guld så det känns skönt att få sluta cirkeln nu, säger Andreas som börjar träna med laget redan på fredag och får lära känna en ny upplaga av DIF, säger Isaksson om comebacken i Djurgården.

Mer läsning

Annons