Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkatti vill täppa till försvaret

Skinnskatteberg har i princip gjort lika många mål som lagen i toppen av division 5. Men de har släppt in alldeles för många mål för att haka på topplagen. Patrik Parkatti vet därför var fokus ska ligga under sommarträningen.

Annons

Skinnskatteberg ligger efter vårsäsongen femma i division 5. Inför säsongen lovade dock lagets tränare Patrik Parkatti att SSK skulle bli ett topplag. Därför har han nu mycket att leva upp till när serien drar i gång igen i augusti.

Och han vet vad hans lag behöver träna på om orden från försäsongen ska bli verklighet.

– Vi släpper in alldeles för många mål. Det är i försvaret vi måste bli bättre. Vi har funderat mycket på hur vi ska göra, om vi ska göra någon förändring eller inte.

Det är inte någon specifik lagdel du är missnöjd med?

– Nej, nej, absolut inte. Det här gäller hela laget. Man försvarar sig med alla. Det handlar om att vi måste slå färre ”riskpassningar” på egen planhalva. I offensiv zon kan vi chansa lite mer och slå bort någon boll, men inte på vår planhalva, säger Patrik Parkatti.

SSK har på tio spelade matcher släppt in 24 mål. Bosnisk SK, som ligger på fjärde plats, har släppt in 16 mål. Tvåan Norrby SK har släppt in 12 mål, och tabellettan Tortuna SK 11 mål.

Är du nöjd med ditt lag?

– Nej, jag är inte nöjd. Det kan bli bättre. Framför allt bättre i försvarsspelet. Anfallsspelet sitter, vi gör många mål i nästan varje match. Om vi bara kan täppa till bakåt kan vi bli ett bra division 5-lag, säger Parkatti.

SSK inledde annars säsongen fint med två stabila vinster. Först kom utklassningssegern mot Romfartuna GIF med 7–1, sedan följde 3–1 mot Gideonsberg IF.

– Då kändes det bra, definitivt. Framför allt i den första matchen. Då var det riktigt bra spel och rörelse från vår sida. Första matchen var absolut den bästa matchen.

Men efter det sviktade SSK. Märkliga, onödiga förluster följdes upp med tighta segrar. Orsaken bakom de blandade resultaten kan enligt Parkatti vara skador som har hindrat laget från att spela ihop sig på alla positioner. Men en bidragande faktor kan också ha varit det nya spelsystem som SSK spelar i år. Från 4-4-2 spelar de nu 4-2-3-1.

– Vi ska vara ett spelförande lag. Jag tror på den här spelidén, det är mycket roligare att vara ett spelande lag.

Så du kommer att fortsätta spela på samma sätt i höst?

– Det kommer jag definitivt att göra. Det är ett bra sätt att spela fotboll på.

Mer läsning

Annons