Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påtagliga problem för Per-Ols

En och en halv vecka återstår till säsongens första match. Och Per-Ols damer står just nu fortfarande bara med en målvakt i truppen. Något som skapar problem för ledarstaben.– Läget är inte optimalt, säger tränaren Pasi Leinonen.

Annons
Per-Ols har just nu bara en målvakt i truppen till säsongen.

Förra säsongen delade Per-Ols båda målvakter Lovisa Hedin och Rebecka Lindberg på ansvaret i kassen. Men i söndags flyttade Hedin upp till Umeå för att gå på riksinnebandygymnasiet. Och kvar står alltså Per-Ols med bara en målvakt när säsongen börjar närma sig.

– Självklart, situationen kunde ha varit bättre. Fakta i fallet är att vi har uppvaktat tre målvakter inom åtta mils radie. Men samtliga har tackat nej. Alla tre skulle vilja spela i Per-Ols, men det har med jobb och familjer att göra. De tror på föreningen och laget, men det mäktas inte med (med innebandyn) och framför allt inte vintertid, säger tränaren Pasi Leinonen.

Återväxten i föreningen finns, men fortfarande är kommande, potentiella målvakter för unga för att ta en plats i A-laget och ingå i ett division 2-lag, enligt Leinonen. Men han poängterar att klubbens målvaktsproblem inte är unikt på något sätt.

– Det är inte lätt. Det är problem i Knäppmora, Surahammar och Virsbo också. Det är ett problem som innebandyn på damsidan generellt brottas med, att det finns för få målvakter.

Även när det gäller utespelare har Per-Ols damer problem att locka spelare utifrån. Anledningen är densamma som med de tillfrågade målvakterna – jobb och det sociala livet sätter stopp för pendlingen.

– De uppskattar vårt intresse och skulle vilja spela i Per-Ols, men på grund av olika sociala aspekter fungerar det inte.

Nästa lördag spelar Per-Ols säsongens första träningsmatch. Laget möter AIK som är nykomling i division 2 i Stockholm. Och trots att Pasi Leinonens hjärta klappar starkt för AIK klappar det starkare för Per-Ols. Han medger att det blir en upplevelse att ställas mot ”Gnaget”.

– Det är fränt, jättekul. Men det finns inga frågetecken var hjärtat ligger. Självklart vill vi gå in och vinna matchen. Det är många föreningar som står i kö för att möta AIK, så vi uppskattar att de möter oss.

Annons