Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Penton kom tvåa i Belgien

Sara Penton ska representera landslaget på Tour of Norway i augusti.Inför tävlingen slipar hon formen genom att tävla så mycket hon kan – vilket resulterade i en andraplats på ett lokalt GP-lopp i Belgien.- Jag var lite smartare i det loppet, säger hon till Fagersta-Posten.

Annons
Sara Penton.

Sara Penton är ute på en tävlingsvända där hon har genomfört sju lopp på åtta dagar. I de flesta av dem har hon hållit en stabil nivå och oftast placerat sig mellan topp tio och femton.

Men i ett så kallat Kermis, ett lokalt GP-lopp i Belgien, lyckades hon riktigt bra och kom tvåa i tävlingen.

- Jag vet inte varför det gick så bra i just det där loppet. Jag har känt mig i bra form nu och kör alla tävlingslopp för att få in tävlingsvanan och hitta farten. Dagen innan tävlingen i Belgien fick jag inte riktigt till det, men under det här loppet var jag lite smartare.

- Jag kom loss tillsammans med två andra ganska tidigt och höll ett bra tempo. I slutändan var det annan tjej som lyckades rycka ifrån, men jag kunde ändå knipa andraplatsen, säger Penton.

I mitten av augusti väntar en landslagstävling för Penton när Tour of Norway ska avgöras.

Tanken är att hon ska fortsätta tävla veckan ut, för att köra ner sig ordentligt innan det blir hem och vila kommande vecka.

Sedan hoppas hon konservera formen till landslaget.

- Jag går in med höga förväntningar. Vi har ett ganska bra lag och borde kunna skapa något vettigt. Jag har inte kört just den här tävlingen förut, så det ska bli spännande för det är många bra lag med.

- Som vanligt är det en som står på pallen när det handlar om linjelopp, men vi kör som ett lag och hjälper varandra. Vi får se hur rollerna fördelas i landslaget, men jag tror att det kan bli bra och ser verkligen fram emot det, avslutar hon.

Tour of Norway startar i Årnes och slutar i Hönefoss. Tävlingen består av fem etapper som uppgår till 908 kilometer totalt. Med andra ord kommer det att cyklas strax över 90 mil.

Pentons facit så här långt i tävlingarna är 7, 14, 7, 2, 20, 7 och 14. På lördag gör hon sin sista tävling, ett UCI-lopp, innan vilan och det går också av stapeln i Belgien.

Annons