Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols börjar playoff på hemmaplan

”Det här blir tuffa matcher som vi kommer att ha nytta av nästa säsong”.

Annons
Per-Ols 2–1-mål gjordes av Malin Hellblad.

Minst två matcher återstår av säsongen för Per-Ols IBF:s damer efter segern, 4–3 efter förlängning, mot Rönnby Västerås utveckling IBK på fredagskvällen.

Läs mer: Målet som förlängde säsongen

Segern i förkvalet till kvalet till allsvenskan tar Per-Ols till två playoff-matcher mot Karlstad IBF Ungdom som redan vunnit division 2, Värmland. Och det utan att hittills ha förlorat en enda av de 17 seriematcher som spelats.

– Klart att det blir tufft, säger Per-Olstränaren Pasi Leinonen.

– Men vi ser de här matcherna som lite av en bonus. Tuffa matcher som vi kommer att ha nytta av nästa säsong. Målet den här säsongen var att bli sämst fyra i serien och sedan vinna förkvalserien, och det har vi klarat.

Till säsongen 2016-2017 får damernas seriesystem ett nytt utseende när den nya allsvenskan införs mellan Svenska superligan och division 1. Per-Ols är redan klart för spel i nya ettan, men har alltså chans att ta sig hela vägen till den näst högsta serien i Sverige. Men då gäller det att först vinna mot Karlstad för att gå vidare till nästa playoff-omgång.

Mot Rönnby hade Per-Ols bra kontroll på matchen. En poäng var tillräckligt för att laget skulle vinna förkvalserien. Och efter 60 minuters spel hade Per-Ols en poäng i och med resultatet 3–3. Att Per-Ols sedan tog ytterligare en poäng genom Wilma Hedfors 4–3-mål var bara rättvist.

– Vi gjorde väl ingen höjdarmatch. Men i den tredje perioden tog vi över mer och mer av spelet. Och vi hade flera bra målchanser, säger Leinonen.

I playoff mot Karlstad får Per-Ols börja på hemmaplan och den första matchen spelas lördag den 12 mars. Returen spelas helgen efter.

– Det blir en riktig kraftmätning, säger Josefin Sternebäck som satte Per-Ols viktiga 3–2-mål mot Rönnby.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: Matchfakta finns här

Linnéa Wennmyr skjuter.
Malin Hellblad gör 2–1 till Per-Ols.
Bra chans för Sofie Eriksson.
Time out för Per-Ols.
Wilma Hedfors satte segermålet mot Rönnby.
Lagkapten Lisa Karlsson jublar.
Lisa Karlsson, Wilma Hedfors och Sofie Eriksson efter segermålet.
Glada miner i Per-Ols efter segern,
Josefine Sternebäck, till vänster, och Malin Hellblad jublar över Per-Ols-3–2-mål.

Mer läsning

Annons