Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols får börja om

”Nu går vi över till plan B”.

Annons
Niclas Österberg blir inte kvar i Per-Ols.

Per-Ols IBF hoppades att tränarfrågan skulle var löst i början av maj. Så blev det inte. Och fortfarande finns ingen lösning klar. Nu har dessutomNiclas Österberg tackat nej till en fortsättning.

– Nu får vi gå över på plan B, säger Per-Ols sportchef Martin Bängs.

Efter degraderingen från division 1 har Per-Ols jobbat för att så snabbt som möjligt få ihop en slagkraftig trupp och en tränare som kan ta klubben tillbaka till ettan. Förhoppningen var att Niclas Österberg skulle fortsätta att leda laget.

Men på onsdagskvällen fick sportchef Martin Bängs ett definitivt nej från västeråsaren Österberg.

– Som jag förstod det var Niclas inte alls sugen på innebandy nu, så jag har all respekt för hans beslut, säger Martin Bängs.

– Nu går vi över på plan B, och det kan bli en tränare från klubben. Eller en tränare utifrån. Och min förhoppning är att tränarfrågan ska vara löst när fysträningen för spelarna drar i gång om två veckor.

Förutom att lösa tränarfrågan återstår också jobbet med att få ihop truppen. Sedan tidigare är flera nyckelspelare klara, men fler spelare måste till.

– I och med Niclas nej kanske det blir svårare att locka spelare från Västerås. Men det kan vara så att andra spelare blir aktuella i stället, säger Bängs.

Läs mer: Nye sportchefen: ”Vi ska tillbaka”

Läs mer: Viktig pusselbit klar för Per-Ols

Läs mer: Per-Ols kan vara nära lösning på tränarfrågan

Mer läsning

Annons