Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols fick Arboga att bli statister

Strålande spel när Per-Ols besegrade IFK Arboga med 9–5.

Annons
Andreas Karlsson, till höger, jublar över en Per-Ols fullträff i segermatchen mot Arboga. Karlsson svarade för tre av målen.

På grund av sjukdomar tvingades Per-Ols ändra i formationerna. Andreas "Puffen" Karlsson placerades i förstakedjan och tackade med att hänga två kassar.

Per-Ols såg ut att gå emot en säker seger när Emanuel Vantaa svarade för ett jättejobb i boxplay och friställde Simon Grankvist, som kunde peta in 4–1. Arboga tog sig dock in i matchen igen. Med tur och skicklighet hämtade gästerna in till 4–4.

Per-Ols-kollektivet kollapsade emellertid inte. Mats Karlsson storspelade i målet matchen igenom. Försvaret spelade stabilt och när det gällde som mest klev de pålitliga poänggörarna fram och producerade.

Simon Grankvist ordnade på egen hand 5–4 bara sekunder efter kvitteringen. Magnus

Bäckman drog till två gånger från distans fram till 7–4 och sedan hade Eric Hult lekstuga när han bröt ett anfall, rundade hela Arbogalaget och gav Andreas Karlsson öppet mål, 8–4.

När det blev riktigt spännande lade hemmalaget i en högre växel och fick se toppkonkurrenten Arboga att se ut som vilsna statister

Läs mer i måndagens tidning, där tränaren Per Johansson ger sin syn på matchen.

Annons