Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols fick en lektion

Unga Skälby sprang ifrån hemmalaget.

Annons
Per-Ols Gabriel Liljekvist för söker sätta stopp för länslagskollegan William Andersson.

Herrarna i Per-Ols IBF fick sig en innebandylektion då serieledande Skälby IBK gästade Fagerstahallen på lördagseftermiddagen.

Bortalaget lade grunden till segern med ett ryck i första perioden. Efter 60 minuter var Per-Ols tredje förlust för säsongen ett faktum, 3–8 (0–3, 2–4, 0–1).

Första perioden var någorlunda jämn mellan de två topplagen. Det var fartfyllt redan från start och bägge lagen skapade målchanser. Daniel Snickars hade Per-Ols bästa chans, elegant framspelad av Simon Grankvist så avslutade en fri Snickars med skott på bortamålvakten.

De unga killarna i Skälby visade sedan varför man leder serien. Man hade ett högt tempo i sig och flera av spelarna var ruggigt bollskickliga. Efter åtta minuter tog man ledningen och i slutet av perioden följde man upp med två mål till. Tremålsledningen var kanske dock något mål för stor, sett till spelet.

I början av andra duggade sedan målen tätt. Skälby utökade efter ett rappt backskott direkt, sedan spräckte hemmalaget nollan. Daniel Snickars nätade två gånger om på en halvminut, bägge gångerna serverade Simon Grankvist Snickars öppet läge. Vid 2–4 var Per-Ols på gång, men när man strax senare drog på sig en tvåminutare så small det till bakom Mats Karlsson direkt, 2–5.

Per-Ols var aldrig nära att hota serieledaren. I början av tredje spelade man fem mot tre, men då höll en Skälbyspelare i bollen och tillät inte Per-Ols få igång något powerplay. När Skälby blivit fulltaligt igen så gjorde man sitt åttonde mål. Gästerna hade full kontroll och Simon Grankvist var den ende hemmaspelare som lyckades hitta rätt bakom den storspelande Skälbymålvakten i slutrundan.

Läs mer om match i måndagens Fagersta-Posten.

Mer läsning

Annons