Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols föll i toppmötet

Chansen till kvalspel kan vara helt borta.

Annons
Rönnby vann toppmötet mot Per-Ols, och nu får Fagerstalaget mycket svårt att nå kvalspel.

Chansen till division 1-kval är nu näst intill obefintlig för Per-Ols damer. På fredagskvällen hemmaföll man mot en toppkonkurrent, serieledande Rönnby IBK U, med 2–3 (0–1, 2–1, 0–1) och nu ser det riktigt tufft ut för Fagerstalaget.

Det var en jämn och spännande match mellan två topplag. Rönnby inledde bra och när hemmalaget drog på sig en onödig tvåa tidigt i matchen så hettade det till ordentligt vid Malin Åhs i hemmaburen. Per-Ols var också giftig framåt och i första handlade det mycket om Linnea Wennmyr och Emma Adolfsson, men bortalaget hade också en storspelande målvakt. Med fem minuter kvar av första kom matchens första mål och det var Rönnby som tog vara på ett friläge.

Det fortsatte att var jämnt även i andra perioden och Per-Ols fick tidigt ett mål bortdömt, väldigt tveksamt då det inte begicks något regelbrott innan Evelina Molnar petade in bollen i öppen kasse.

Molnar fick dock revansch halvvägs in i perioden, då hennes chanslyftning mot mål från halva plan letade sig förbi Rönnbymålvakten, som helt missbedömde bollbanan. Strax senare anföll Per-Ols i hög fart och Josefin Sternebäck petade in ledningsmålet, framspelad av Malin Hellblad.

Hemmalaget fick dock inte gå till vila med en ledning. I slutminuten missade man grovt i ett uppspel och Rönnby bjöds på kvitteringen.

Rönnby var också det lag som petade in det matchavgörande målet. Fem minuter in i sista vände en Rönnbyspelare bort sin bevakare och skickade in segermålet i nättaket bakom Åhs. Lite av en markeringsmiss då hemmalaget innan matchen pratat om denna tjej och hennes vändningar. Trots tappra försök på slutet och flera giftiga chanser, så fick inte Per-Ols till någon kvittering. Sista minuterna spelade man fem mot fyra och pressade på rejält för ett 3-3-mål.

Läs mer i måndagens Fagersta-posten om vad Pasi Leinonen, tränare för Per-Ols, tror om lagets chanser att nå kvalspelet till division 1.

Annons